Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΣΤΗΣΗ :Ποιούς δεν συμφέρει

Με τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν την προοπτική αναχρηματοδότησης δελεαστική. Δεν έχουν και άδικο αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους. Για παράδειγμα αυτοί που πλησιάζουν στη σύνταξη  ή εκείνοι που είναι γύρω στα 50 θα πρέπει να το σκεφτούν δύο φορές.

Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι με την αναχρηματοδότηση εξοικονομούνται κάποια χρήματα κάθε μήνα τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν είτε ως αποταμίευση είτε σε μία άλλη επένδυση. Ομως υπάρχει και αντίλογος:

"Οταν κάποιος πλησιάζει σε χρόνο συνταξιοδότησης τότε καλό θα ήταν να είναι εντελώς ελεύθερος απο χρέος , λένε οι ειδικοί. Η αναχρηματοδοτηση τις περισσότερες φορές είναι σε άμεση συνάρτηση με την χρονική επιμήκυνση του χρέους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μία προσημείωση για αρκετά ακόμα χρόνια , μπορεί να αποδειχτεί βραχνάς είτε για τον ίδιο είτε για τους οικείους του.

Το αντεπιχείρημα είναι ότι αν τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν επενδυθούν σε μία άλλη επένδυση που αποδεικνύεται πιο αποδοτική τότε το κέρδος θα είναι μεγαλύτερο. Σωστά , αλλά οι επενδύσεις δεν είναι ασφαλείς, απαντούν οι οικονομολόγοι και για αυτό συνιστούν :

ΜΗΝ χρησιμοποιείτε τα επιπλέον χρήματα για να αναλάβετε περισσότερους κινδύνους. Ενα ακόμα επιχείρημα είναι μία αισιόδοξη ματιά στα μελλοντικά εισοδήματα. Για να το πούμε πιο απλά κάποιοι θεωρούν και ποντάρουν στην βελτίωση των εισοδημάτων τους. Πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό σε μία εποχή που η ανεργία αυξάνεται και οι νέες θέσεις εργασίας περιορίζονται; Το τελευταίο επιχείρημα είναι τα λεφτά τπου εξοικονομούνται απο την αναχρηματοδότηση να πάνε στο τραπεζικό λογαριασμό.

Φυσικά , αυτό θα μπορούσε να είναι πειστικό επιχείρημα αν τα επιτόκια ήταν ελκυστικά. Σήμερα όμως βρίσκονται και αυτά στο ναδιρ και αυτό σημαίνει ότι τα κέρδη θα είναι μικρότερα απο το κόστος που συνεπάγεται η παράταση του χρέους.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki