Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τέσσερεις προτάσεις για την δημόσια ακίνητη περιουσία

Στο επικεντρο θα βρεθεί το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας καθώς στις 13:00 έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη τύπου των υπουργών Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππας και Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση οι παρεμβάσεις θα αφορούν μόνο την ακίνητη περιουσία που ανήκει απεύθειας στο δημόσιο και δεν θα "αγγίζουν" την ακίνητην περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων. Οι ίδιες πληροφορίες , αναφέρουν ότι στόχευση είναι η κοινή διαχείρηση της ακίνητης περιουσίας γεγονός που θα οδηγησει πιθανότατα σε συγχωνεύσεις επιμένους οργανισμών και επιχειρήσεων που έχουν σημαντική ακίνητη περιουσία. Τα σενάρια προβλέπουν ότι θα ταξινομηθούν τα επιμέρους ακίνητα σε κατηγορίες με βάση της δυνατότητα αξιοποίησης τους και θα προωθηθούν :

-Απευθείας εκποιήσεις

-Συμβάσεις μακροχρόνιας παραχώρησης έναντι μισθώματος

-Εισφορά σε εταιρίες επενδύσεων ακινήτων και την διάθεση μέρους του μετοχικού τους κεφαλαίου στο επενδυτικό κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό.

-Συνεκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας με ιδιώτες

Απο την άλλη πλευρά προκαλεί απορίες το γεγονός ότι το Δημόσιο δεν έχει προβεί σε εκτιμήσεις αλλά ούτε και σε καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους -με ελάχιστες εξαιρέσεις που αφορούν κάποια ακίνητα της ΚΕΔ, των Ολυμπαικών Ακινήτων και της ΕΤΑ-ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν ούτε πλήρεις νομικοί φάκελλοι

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki