Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Με μακροχρόνιες μισθώσεις θα αξιοποιεί ακίνητα το δημόσιο

grafeiaΜακροχρόνιες  μίσθωσεις για 25-40 χρόνια, μετά το πέρας των οποίων η χρήση των ακινήτων θα επιστρέφει στο ελληνικό δημόσιο,δημιουργία εταιρειών ειδικού σκοπού, με συμμετοχή του δημοσίου στα έσοδα της ανάπτυξης είναι μερικοί απο τους τρόπους με τους οποίους το Δημόσιο θα προχωρήσει στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του .Για το σκοπό αυτό υπογράφηκε η Σύμβαση για την Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου Ανάπτυξης μεταξύ της ΚΕΔ και της Ένωσης Εταιρειών Εθνική Τράπεζα Α.Ε. , Planet A.E., CSF A.E. και Savills Hellas Ε.Π.Ε.
Βάσει της Σύμβασης, ο Σύμβουλος καλείται σε πρώτη φάση να επιλέξει από κοινού με την ΚΕΔ 20 δημόσια ακίνητα, μέσα από έναν ευρύτερο προτεινόμενο κατάλογο,  τα οποία διαθέτουν τα ανάλογα χαρακτηριστικά και προοπτικές, ώστε να καθίσταται σκόπιμη και βιώσιμη η δρομολόγηση της ανάπτυξής τους. Μεταξύ των προτεινόμενων ακινήτων βρίσκονται εκτάσεις τόσο εντός όσο και εκτός της Αττικής, πολλές από αυτές σε νησιά, όπως και στη Βόρειο Ελλάδα (Μακεδονία – Θράκη) και την Πελοπόννησο.
Ο Σύμβουλος θα προτείνει τους όρους και τις προϋποθέσεις των αναπτύξεων και θα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε εξειδικευμένα θέματα όπως η επίλυση νομικών ζητημάτων, η έρευνα αγοράς και η διερεύνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός, η συνεργασία με τοπικούς φορείς και κοινωνικές ομάδες, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δραστηριοποίηση στις περιοχές ενδιαφέροντος (περιβαλλοντικές οργανώσεις, επαγγελματικές ομάδες).
Οι υπηρεσίες του Συμβούλου ολοκληρώνονται με την παροχή υποστήριξης προς την ΚΕΔ στη διενέργεια των Διαγωνισμών για την επιλογή Αναδόχων επενδυτών, για την ανάπτυξη των δημοσίων ακινήτων.
Το έργο του Συμβούλου θα ολοκληρωθεί εντός 4,5 ετών, ενώ η αμοιβή του, εφόσον υλοποιηθεί το σύνολο των προγραμματιζόμενων αναπτύξεων, θα ανέλθει σε 2.400.000€.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki