Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΣΙΔΕΝΟΡ:Αγόρασε λιμενικές εγκαταστάσεις στη Βουλγαρία

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την απόκτηση λιμενικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Svishtov της Βουλγαρίας απο την  ΣΙΔΕΝΟΡ . Η επένδυση αυτή υλοποιήθηκε μέσω της εταιρίας PORT VIDIN NORTH S.A. (θυγατρική της STOMANA INDUSTRY S.A.), η οποία μετονομάστηκε σε PORT SVISHTOV WEST. Υπενθυμίζουμε ότι η STOMANA INDUSTRY είναι θυγατρική της ΣΙΔΕΝΟΡ κατά 100%.
Μετά από σχετική απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας PORT VIDIN NORTH S.A., πραγματοποιήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά Ευρώ 3,699,964 (ή BGN 7,236,500) με καταβολή μετρητών. Σκοπός της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ήταν η απόκτηση των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Svishtov. Στην αύξηση αυτή, η STOMANA INDUSTRY SA συμμετείχε κατά το ποσό των Ευρώ 2,699,979 (BGN 5,280,700) και πλέον κατέχει το 72,97% της PORT VIDIN NORTH S.A., ενώ το υπόλοιπο 27,03% ανήκει στη γερμανική εταιρία PREYMESSER GMBH, η οποία διαθέτει λιμενικές εγκαταστάσεις και logistic centers σε όλο το Δούναβη και έχει πολυετή εμπειρία στη διαχείριση προϊόντων και υλών που διακινούνται μέσω ποταμών. Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω αύξησης, το μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής PORT VIDIN NORTH S.A. ανέρχεται σε Ευρώ 3,725,528 (ή BGN 7.286.500), διαιρούμενο σε 72,865 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας Ευρώ 51,1 η καθεμία (BGN 100).
Η εξαγορά συνίσταται καταρχήν στην απόκτηση οικοπέδου, συνολικής επιφάνειας περίπου 27.800 τ.μ., με λειτουργικό λιμενικό προβλήτα και μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς επίσης και στην απόκτηση μιας ευρύτερης εδαφικής έκτασης συνολικής επιφάνειας 46.500 τ.μ. που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για την επέκταση των ήδη υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων. Οι λιμενικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε στρατηγικό σημείο, πάνω στον ποταμό Δούναβη, μέσω του οποίου πραγματοποιείται η διακίνηση των εμπορευμάτων από τη Βουλγαρία προς την υπόλοιπη ανατολική και κεντρική Ευρώπη.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki