Νέα εκτίμηση από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών θα ζητήσει η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) για την εκποίηση του ακινήτου όπου στεγαζόταν η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην οδό Montroyer στις Βρυξέλλες. Αυτό προκύπτει από το πρακτικό της συνεδρίασης του ΔΣ της εταιρείας στις 6 Ιουλίου του 2011, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που είχε ασκήσει ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μουσουρούλης. Όπως πάντως προκύπτει από το πρακτικό της ΚΕΔ, η εισήγηση της διεύθυνσης διαχείρισης της εταιρίας είναι η εκποίηση του ακινήτου στο κέντρο της πόλης των Βρυξελλών, με τιμή εκκίνησης τα 3.500.000 ευρώ. Στο πρακτικό γίνεται ξεχωριστή μνεία στο γεγονός ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου συμφωνεί με την εισήγηση της διεύθυνσης διαχείρισης για την εκποίηση του ακινήτου, με την προϋπόθεση όμως να ζητηθεί νέα εκτίμηση από το ΣΟΕ και από διεθνή εκτιμητικό οίκο πριν την εκκίνηση οποιασδήποτε διαδικασίας.
Όπως προκύπτει, τελικά το ΔΣ αποφάσισε να ζητηθεί και νέα εισήγηση από το ΣΟΕ. Από την πλευρά του, ο κ. Μουσουρούλης, με την ερώτησή του, προτείνει το κτίριο να γίνει "κέντρο υποδοχής και εκθέσεων, σημείο συνάντησης και συνεργασίας μεταξύ τοπικών παραγωγών και ευρωπαϊκών δικτύων παραγωγών για την παρουσίαση της Ελλάδος και των προϊόντων της". Το ακίνητο που στέγαζε την Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία, βρίσκεται δίπλα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε κεντρικό σημείο της πόλης, είναι οκταόροφο και το συνολικό του εμβαδόν είναι 3.054,01 τ.μ..
Αγοράστηκε το 1995 έναντι 340.000.000 βελγικών φράγκων, προκειμένου, αλλά δέκα χρόνια μετά, το 2005, το υπουργείο Εξωτερικών με έγγραφό του στην ΚΕΔ γνωστοποίησε ότι προωθεί την αγορά άλλου κτηρίου καταλληλότερου για τη στέγαση της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας, ζητώντας να ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησής του προκειμένου να μην υπάρχει διπλή επιβάρυνση για το ελληνικό δημόσιο. Το 2007 το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει την ΚΕΔ ότι η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία μετεγκαταστάθηκε σε νέο κτήριο και ότι η ΚΕΔ θα έπρεπε να αναλάβει ως διαχειρίστρια του ακινήτου τα έξοδα του. Τον ίδιο χρόνο η ΚΕΔ αποφασίζει την απευθείας εκποίηση του ακινήτου στην Δημοκρατία της Κροατίας με τίμημα 7.300.000 ευρώ. Η πώληση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ γιατί η κροατική κυβέρνηση πρότεινε ως τιμή αγοράς τα 5.500.000 ευρώ. Το 2008 το ΔΣ της ΚΕΔ λαμβάνει νέα απόφαση εκποίησης του ακινήτου αυτή τη φορά με τιμή εκκίνησης τα 8.100.000 ευρώ. Ο πρώτος διαγωνισμός απέβη άγονος. Λίγους μήνες μετά, λαμβάνεται νέα απόφαση εκποίησης του ακινήτου με τιμή εκκίνησης τα 6.700.000 ευρώ αλλά και τότε και οι τρεις διαγωνισμοί που ακολούθησαν μέχρι το τέλος του 2008 απέβησαν άγονοι. Μετά τις άγονες αυτές δημοπρασίες, η ΚΕΔ αρχίζει να σκέφτεται και τη μίσθωση του ακινήτου και αναθέτει εκ νέου στο ΣΟΕ αλλά και στην εταιρεία CBRE-ΑΞΙΕΣ τον προσδιορισμό της αγοραίας και μισθωτικής αξίας του. Η ιδιωτική εταιρεία εκτίμησε την αγοραία αξία στο ποσό των 2.800.000 ευρώ και το ΣΟΕ στα 2.846.000 ευρώ. Τον Μάιο του 2010 το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από την ΚΕΔ να εξαντλήσει προς πάνω το όριο καθορισμού του τιμήματος. Στις 27 Μαΐου 2010 το δικηγορικό γραφείο G.S. KOSTAKOPOULOS & ASSOCIATES που είχε τη νομική υποστήριξη της ΚΕΔ στην πραγματοποίηση των διαγωνισμών, ενημερώνει ότι το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ενδιαφέρεται να αγοράσει το ακίνητο υπό την προϋπόθεση όμως ότι με την υποβολή της προσφοράς του θα ξεκινούσαν αμέσως οι εργασίες επισκευής. Η πώληση δεν προχώρησε διότι βάσει γνωμοδότησης Νομικού Συμβούλου, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν είχε τις προϋποθέσεις για απευθείας εκποίηση. Στο πρόσφατο πρακτικό της, η ΚΕΔ αναφέρει ότι πρόσφατα το δικηγορικό γραφείο G.S. KOSTAKOPOULOS & ASSOCIATES ενημέρωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά του ακινήτου με τίμημα 3.300.000 ευρώ διότι "το ωφέλιμο εμβαδόν υπολογίστηκε στα 2.200 τ.μ.", επειδή "αφαιρέθηκαν το εμβαδόν του ισογείου που αποτελεί χώρο εισόδου στους ορόφους των γραφείων και στους χώρους στάθμευσης και τα εμβαδά των κλιμακοστασίων και ανελκυστήρων σε όλους τους ορόφους".