Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΕΛΛΗΝΙΚΟ:Σενάρια για μεταφορά συντελεστή δόμησης απο το Αιγάλεο

Δεν θα ανεγερθούν εμπορικά κέντρα και πολυτελείς κατοικίες στο Ελληνικό όπως προβλέπει η μελέτη που παρουσίασε πριν από 2 χρόνια ο τέως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση έχει κατατεθεί και η πρόταση για μεταφορά συντελεστή δόμησης- σ΄ ένα τμήμα του πρώην αεροδρομίου- από τις δυτικές συνοικίες της Αττικής (Αιγάλεω, Περιστέρι κ.ά.) προκειμένου να προωθηθούν σ΄ αυτές τις περιοχές απαλλοτριώσεις για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων.
Το τι θα γίνει τελικά στο Ελληνικό θα αποφασιστεί από το νεοσύστατο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Πηγές του υπουργείου επισήμαναν ότι ισχύει η προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να γίνει το Ελληνικό χώρος πρασίνου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τελικά σχέδια αλλά θα συσταθεί ομάδα εργασίας η οποία θα λάβει υπόψη της όλες τις προτάσεις που θα γίνουν.
Οι αντιδράσεις. «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Επιθυμούμε να δημιουργηθεί ενιαίος χώρος πρασίνου χωρίς να υπάρξει καμία νέα πολεοδόμηση για τη δημιουργία εμπορικών κέντρων και πολυτελών κατοικιών», λέει ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης.
Στον σχεδιασμό του μητροπολιτικού πάρκου θα πρέπει πλέον να ληφθεί υπόψη και μια άλλη παράμετρος. Εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας κάνει δεκτή ή όχι την αίτηση της Αερολέσχης Ελληνικού με την οποία ζητείται να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση- που ελήφθη τον Ιανουάριο του 2001- για την κατάργηση του αεροδρομίου του Ελληνικού και να διατηρηθεί ένα τμήμα του σε λειτουργία. Η τελική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
Oι δήμαρχοι Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου διεκδικούν τη δημιουργία ενιαίου χώρου πρασίνου στο Ελληνικό και έχουν αναθέσει από τον περασμένο Ιούνιο- μέσω της ΤΕΔΚΝΑ- στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) τη σύνταξη νέας μελέτης.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki