Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η αφιλοκερδής πρόταση για το Ελληνικό

Με τον κ Χοσέ Αθεμπίγιο, τον αρχιτέκτονα που συνεργάζεται με την κυβέρνηση για το Ελληνικό συμβαίνουν πρωτότυπες καταστάσεις που μπορεί να αποτελέσουν ισχυρό παράδειγμα ανιδιοτελούς δραστηριότητας και φιλελληνικής προσέγγισης ακόμα και για το ΔΝΤ και τους ισχυρούς της ΕΕ που ζητούν εχέγγυα ως κάλυψη στην 'βοήθεια" που προσφέρουν στην χώρα μας.

Για παράδειγμα , λέει , ότι δεν πληρώνεται για τις προτάσεις του ούτε από το Δημόσιο ούτε «από την εταιρεία Barcelona Strategic UrbanSystems που έχει αναλάβει ως σύµβουλος για το Ελληνικό» , αλλά που τυγχάνει να είναι πρόεδρος της .Λέει επίσης, ότι δεν έχει πάρει στο Καταρ (σ.σ. υποψήφιοι επενδυτές για το Ελληνικό) αλλά παρόλα αυτά όχι μόνο τους γνωρίζει, μετά από συστάσεις του κ. Παµπούκη αλλά έχει κάνει συζητήσεις μαζί τους στις οποίες τους εξήγησε «ότι η Αθήνα µέσα από το Ελληνικό µπορεί να γίνει ένα µεγάλο οικονοµικό κέντρο ανάµεσα στη Ζυρίχη και τη Σιγκαπούρη, το πιο κοντινό στη Μέση Ανατολή»

Επίσης, όλη αυτή η δραστηριότητα δεν είναι αποτέλεσμα φιλίας με τον πρωθυπουργό , τον οποίο γνωρίζει μόλις 2 χρόνια και τον έχει συναντήσει 3-4 φορές.

Ο  αφιλοκερδής αρχιτέκτονας λοιπόν, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση , προτείνει  για το Ελληνικό:

- Η συνολική επιφάνεια των κτηρίων που θα υπάρχουν στο Ελληνικό (υφιστάμενων και νέων) θα είναι τουλάχιστον 2 εκατ. τετραγωνικά μέτρα και όχι πάνω από 3 εκατ.

- Στην προς αξιοποίηση έκταση περιλαμβάνεται και το γκολφ της Γλυφάδας αλλά και το παραλιακό μέτωπο που περιλαμβάνει τη μαρίνα. Για το λόγο αυτό η παραλιακή λεωφόρος προβλέπεται να υπογειοποιηθεί ενώ στο επίπεδο του εδάφους θα διατηρηθεί οδικός άξονας που θα εξυπηρετεί τις τοπικές ανάγκες μετακινήσεων.

- Η έκταση της πρώην πίστας του αεροδρομίου θα μετατραπεί σε πράσινο, δεν θα είναι όμως η μοναδική πράσινη περιοχή της έκτασης. Το πράσινο θα εκτείνεται μέχρι και τις παρυφές του ακινήτου, στα σύνορα με τους γύρω Δήμους.

Οι χρήσεις που προβλέπονται είναι, μεταξύ άλλων:

- Οικιστική: προβλέπεται η κατασκευή 6200-6500 σπιτιών με 15.000 κατοίκους.

- Κυβερνητικά κτήρια: προβλέπεται η μεταφορά του 2-3% των κυβερνητικών υπηρεσιών (υπουργείων) που βρίσκονται τώρα στο κέντρο της Αθήνας.

- Συνεδριακό κέντρο μεγάλου βεληνεκούς, χωρητικότητας δεκάδων χιλιάδων ατόμων.

- Εμπορικό κέντρο.

- Πανεπιστήμιο και κέντρο έρευνας.

- Media Park, καλλιτεχνικό κέντρο, μουσείο, ξενοδοχείο.

- Γραφεία επιχειρήσεων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki