Με την εξάλειψη του συναλλαγματικού κινδύνου και της χρεοκοπίας, η Ελλάδα ξαναμπαίνει στο μάτι των επενδυτών, ειδικά σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας. Οι διαγωνισμοί που θα γίνουν στο μέλλον μπορούν να προσελκύσουν και τους επενδυτές του εξωτερικού, οι οποίοι, μέσω των ΑΕΕΑΠ, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής και διεκδίκησης μεγάλων έργων, αλλά και στον τομέα του τουριστικού real estate. Τα νέα δεδομένα που δρομολογούνται αναμένεται να αλλάξουν και τον χάρτη στο χρηματιστηριακό ταμπλό, καθώς νέες επενδυτικές εταιρείες θα σχηματιστούν, ενώ οι συγχωνεύσεις τραπεζών δημιουργούν και ισχυρούς παίκτες στα ακίνητα. Εκτιμάται ότι , τα επόμενα πέντε χρόνια περισσότερες από δέκα μεγάλες επενδυτικές εταιρείες ακινήτων θα υπάρχουν στο ταμπλό του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Μία επενδυτική διέξοδος υποστηρίζουν πολλοί είναι η ανάπτυξη επενδύσεων που θα στοχεύουν στη τρίτη ηλικία. Για παράδειγμα οι πέντε ιαματικές πηγές πχ οι ιαματικές πηγές της Αιδηψού (ο πλέον δημοφιλής ιαματικός προορισμός στην Ελλάδα), της Υπάτης, των Καμένων Βούρλων (δύο εγκαταστάσεις) και των Θερμοπυλών, μπορεί να αποτελέσει επενδυτικό δέλεαρ για εξειδικευμένα επενδυτικά γκρουπα του εξωτερικού. Πρός την κατευθυνση αυτή κινείται το ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας ως προτεραιότητα , το πλέον ολοκληρωμένο συγκρότημα της Αιδηψού, που θεωρείται «μία από τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις στον τομέα της υδροθεραπείας και φυσιοθεραπείας στην Ελλάδα».
Αποτελείται από ένα συγκρότημα 10 κτιρίων που καλύπτει συνολική επιφάνεια 9.446,40 τ.μ. κτισμάτων και έκταση γης 23,5 στρεμμάτων. Αλλά και οι πηγές της Υπάτης «θεωρούνται εφάμιλλες των Λουτρών Royat της Γαλλία και του Neuhelm της Γερμανίας, όσον αφορά τη φυσικοχημική σύνθεση του νερού».