Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πότε συμφερει η αγορά ακινήτων

Αν ανήκετε σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες τότε θα πρέπει να εντάξετε την αγορά ακινήτων στις άμεσες προτεραιότητες σας γιατί μία αγορά είναι με τις σημερινές συνθήκες η καλύτερη επενδυτική επιλογή που έχετε:

1.Υπερβάλλουσα ρευστότητα: Αν ξαφνικά βρεθήκατε με ρευστότητα που δεν ξέρετε τι να την κάνετε τότε η λύση της αγοράς ενός ακινήτου είναι η ιδανική περίπτωση για εσάς. Η θέα του ρευστού καθιστά κάθε πωλητή ευάλωτο στις διαπραγματεύσεις και αυτό εξασφαλίζει μία πολύ καλύτερη τιμή. Προσοχή όμως η ρευστότητα που θα διατεθεί σε μία αγορά ακινήτου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το 40% του συνόλου. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά αυτός είναι ο κανόνας αφού ουδείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την διάρκεια της ύφεσης. Το σίγουρο είναι ότι μακροπρόθεσμα τα οφέλη από υπεραξίες είναι εξασφαλισμένα.

2.Ανησυχία για την πορεία της οικονομίας σε σχέση με το ευρώ. Αυτός είναι ένας κίνδυνος για τους περισσότερους επιμένουν …ελληνικά. Η αγορά ενός ακινήτου σίγουρα εξασφαλίζει τα χρήματα του αγοραστή είτε από μία αλλαγή του νομίσματος είτε από τον υψηλό πληθωρισμό ο οποίος θα εμφανιστεί όταν ξεκινήσει η ανάκαμψη. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα προεξοφλήσετε μελλοντικό εισόδημα ούτε ότι θα «κλείσετε» όλη τη ρευστότητα που έχετε στην αγορά ακινήτου.

3.Ιδιόχρηση. Είτε είστε ένας απλό άνθρωπος που απλώς θέλετε ένα σπίτι για να κατοικήσετε εσείς και η οικογένεια σας είτε επαγγελματίας που αναζητάτε επαγγελματική στέγη για να στεγάσετε την επιχείρηση σας , η αγορά ενός ακινήτου σήμερα είναι μία σωστή κίνηση. Δεν έχετε να πονοκεφαλιάζετε για το τι θα γίνει στην οικονομία αφού το σπίτι ή το επαγγελματικό ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί από εσάς. Αν μάλιστα εξασφαλίσετε την καταβολή ενός ποσού με δόσεις τότε ακόμα καλύτερα. Προϋπόθεση όμως είναι :

Α. Το ακίνητο που θα αγοράσετε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Β. Να μη επενδύσετε περισσότερα από ότι επιτρέπουν τα οικονομικά σας.

Γ. Να μη προεξοφλήσετε μελλοντικά σας εισοδήματα. Στην περίπτωση μάλιστα που καταργηθούν οι απαλλαγές στο φόρο μεταβίβασης για πρώτη κατοικία , τότε η στιγμή είναι ιδανική.

4.Πρόσθεση αξίας. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά αν έχετε ένα ακίνητο στο οποίο αν προστεθεί κάποιο γειτονικό, η αξία του αυξάνεται ,τότε και στη περίπτωση που  το τελευταίο προσφέρεται προς πώληση συμφέρει να το αγοράσετε. Θέλετε ένα παράδειγμα ; Έχετε ένα «τυφλό» αγροτεμάχιο που με την προσθήκη ενός διπλανού αποκτά δικαίωμα δόμησης. Στη περίπτωση αυτή θα πρέπει να το σκεφτείτε σοβαρά. Το ίδιο ισχύει και αν προσφέρεται προς πώληση η γειτονική γκαρσονιέρα . Η ένωση των δύο σπιτιών θα λύσει το στεγαστικό σας πρόβλημα για μία δεκαετία. Τέτοιες ευκαιρίες δεν μπορείτε να τις αγνοήσετε.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki