Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εξυπνες επενδύσεις σε περιόδους κρίσης

Και όμως σε αυτή τη περίοδο της κρίσης υπάρχουν επενδύσεις που είναι πιο ανθεκτικές  . Μικρά διαμερίσματα, βιοτεχνικοί χώροι σε υψηλούς ορόφους πολυκατοικιών που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία , αλλά και συνενώσεις γραφείων που βρίσκονται σε παλιά κτίρια γραφείων στο κέντρο είναι μερικές «εξυπνες» επενδύσεις που προτείνουν οι ειδικοί σε όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην αγορά.

Τα μικρά διαμερίσματα έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των λιγοστών αγοραστών λόγω της φορολογίας  και της συντελούμενης στροφής της ζήτησης σε κατοικίες 60-85 τετραγωνικών μέτρων. Οι τιμές τους αναλογικά έχουν τις μικρότερες απώλειες αλλά από την άλλη πλευρά , η αυξημένη ζήτηση, αποτελεί «ασπίδα» για όσο καιρό διαρκέσει η κρίση. Παράλληλα, στα θετικά της επένδυσης είναι και το γεγονός ότι η ζήτηση για ενοικίαση μικρών σπιτιών έχει αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο δωδεκάμηνο με αποτέλεσμα οι τιμές τους να μη έχουν υποστεί καθίζηση.Διαμερίσματα σε συνοικίες που συνορεύουν με το κέντρο της πόλης με χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας αναμένεται ότι θα προσελκύσουν αγοραστές και ενοικιαστές.

Για όσους προτιμούν τα τούβλα από την γη και φυσικά θέλουν και μπορούν να αγοράσουν σήμερα , μία επενδυτική πρόταση είναι,  η αγορά βιοτεχνικών ή γραφειακών χώρων ή ακόμα διαμερισμάτων σε παλιές πολυκατοικίες που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Οι επενδύσεις αυτές προϋποθέτουν ένα επιπλέον κόστος προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες αναδιαμορφώσεις ώστε να μετατραπούν είτε σε loft είτε σε σύγχρονα γραφεία. Προσοχή όμως , για να είναι πετυχημένη η επένδυση θα πρέπει οι συγκεκριμένοι χώροι να βρίσκονται σε υψηλούς ορόφους και να έχουν θέα . Επίσης θα πρέπει να εξετάσετε αν ο κανονισμός της πολυκατοικίας να επιτρέπει τις συγκεκριμένες χρήσεις . Δηλαδή , σε μία πολυκατοικία που έχει μόνο κατοικίες είναι πολύ πιθανό , ο κανονισμός της είτε να απαγορεύει πλήρως την λειτουργία γραφείων είτε να θέτει συγκεκριμένους κανονισμούς ως προς την δραστηριότητα που ασκείται σε αυτά πχ να επιτρέπονται ιατρεία αλλά να απαγορεύεται η εγκατάσταση επιχειρήσεων.

Αντίθετα , η αγορά καταστημάτων καλό είναι να αποφεύγεται καθώς η κρίση στο εμπόριο δεν προβλέπεται ότι θα ξεπεραστεί στα επόμενα δύο χρόνια ενώ με τις σημερινές συνθήκες η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει περιοριστεί και αυτό γίνεται φανερό από το γεγονός ότι τα «λουκέτα» έχουν πολλαπλασιαστεί. Πάντως, αν υπάρχει,  προσωπικό ενδιαφέρον ή ενοικιαστής ,τότε ακόμα και η αγορά εμπορικού χώρου είναι μία πολύ ελκυστική προοπτική καθώς οι τιμές τους έχουν καταρρεύσει και οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες συζητούν πλέον κάθε προσφορά.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki