Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα πάρκα δίνουν κέρδη έως 20%

Μία πρόσφατη μελέτη , έδειξε ότι το «πρασίνο» μπορεί να προσθέσει έως και 20% στην αξία του σπιτιού. Σύμφωνα με την μελέτη , όσο πιο κοντα βρίσκεται ένα σπίτι σε ένα μεγάλο πάρκο ή σε ελεύθερο χώρο τόσο πιο πολύ επηρεάζεται η τιμή. Μάλιστα , τα σπίτια που έχουν θέα στη…φύση έχουν αξία 10% υψηλότερη κατά μέσο όρο σε σύγκριση με εκείνα που βρίσκονται ακριβώς στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο αλλά δεν έχουν το προνόμιο αυτό.Η ίδια έρευνα , έδειξε ότι τα πράσινα «κέρδη» προσδιορίζονται αι με βάση την απόσταση από το πάρκο ή το άλσος.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν ως αφετηρία οι περιοχές του Λυκαβηττού και του Πεδίου του Άρεως. Αν και πρόκειται για εντελώς διαφορετικές περιοχές ως προς την κοινωνική και οικονομική σύνθεση του πληθυσμού εντούτοις τα συμπεράσματα ήταν σχεδόν πανομοιότυπα. Οι τιμές των σπιτιών με θέα και άμεση πρόσβαση στο πάρκο ήταν υψηλότερες 20% σε σύγκριση με τις αντίστοιχες που ίσχύουν σε ακτίνα τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων σε ευθεία γραμμή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε ανάλογα συμπεράσματα κατέληξαν δύο πανεπιστημιακοί που πραγματοποίησαν ανάλογη έρευνα στην Νέα Υόρκη. Οι χρησιμοποίησαν ως πιλότο την περιοχή του Cincinnati όπου στο παρκο υπάρχουν μονοπάτια για ποδήλατο, ιππασία και διαδρομές για περιπατητές, και joggers. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι αγοραστές ήταν Στην να πληρώσουν 9.000 δολάρια επιπλέον για να είναι 300 περίπου μέτρα πιο κοντά στο πάρκο

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki