Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ακίνητα "αγκυρες"

Υπάρχουν σήμερα σίγουρες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων; Οι περισσότεροι θα απαντούσαν με ένα ξερό όχι. Όμως κάνουν λάθος αφού ακόμα και σε περιόδους βαθειάς ύφεσης υπάρχουν ακίνητα που είναι λιγότερο εκτεθειμένα σε αυτή. Ποιο είναι το «κλειδί» για να τα αναγνωρίσετε; Η «ταυτότητα» τους. Στο realestatenews.gr , χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του PROPINDEX ΑΕ για την εξέλιξη των τιμών από το 2007 έως και το α΄ τρίμηνο του 2011 εντοπίσαμε τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν κάποιες επενδύσεις σε ακίνητα περισσότερο ασφαλείς σε σχέση με κάποιες άλλες.

1.Περιοχή: Οι παραδοσιακές αγορές είναι λιγότερο εκτεθειμένες στην ύφεση σε σύγκριση με τις λεγόμενες «νέες» αγορές. Η αιτία; Πάντα υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον για τις περιοχές αυτές που βασίζεται σε κοινωνικά και οικογενειακά κριτήρια προκειμένου να επιλέξει τις περιοχές που θέλει να αγοράσει μία κατοικία.

. Οι παλιές ακριβές περιοχές: Σύμφωνα με τα στοιχεία της εξέλιξης των τιμών , τα ακίνητα σε περιοχές όπως για παράδειγμα το Ψυχικό και η Φιλοθέη παρά την ύφεση και την κατακόρυφη πτώση των συναλλαγών οι τιμές έχουν παραμείνει σταθερές.

3.Το εμβαδόν. Τα μεγάλα σπίτια δηλαδή εκείνα τα οποία έχου εμβαδόν άνω των 120 τετραγωνικών μέτρων έχουν καταγράψει μεγαλύτερες απώλειες σε σύγκριση με τα μικρότερα με έμβαδόν έως 80 τετραγωνικά μέτρα που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.

4.Παραδοσιακά σπίτια σε τουριστικά θέρετρα. Στην αγορά εξοχικής κατοικίας σε περιοχές που το απόθεμα κατοικιών περιλαμβάνει νέες αλλά και παραδοσιακές κατοικίες παρατηρείται το εξής φαινόμενο: οι τιμές των νεότευκτων κατοικιών έχουν καταγράψει μεγαλύτερες απώλειες σε σύγκριση με τις τιμές των σπιτιών που βρίσκονται για παράδειγμα σε παραδοσιακούς οικισμούς.

5.Προνομιούχα ακίνητα. Ακίνητα που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πχ θέα, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κ.α. εμφανίζονται λιγότερο ευάλλωτα στην κρίση σε σύγκριση με «απρόσωπα» ακίνητα που βρίσκονται στην ίδια περιοχή. Προσοχή όμως , οι αγοραστές σήμερα δεν δελεάζονται από την υπερβολή που χαρακτήρισε πολλές κατασκευές που έγιναν κατά την περίοδο της άνθισης της οικοδομής.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki