Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή για αγορά;

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η πλειοψηφία των ελλήνων δεν προτίθεται να αγοράσει σπίτι στην διάρκεια των επόμενων δύο ετών. Μήπως κάνουν όμως λάθος; Τα επιτόκια βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά κατοικίας δίνει ένα σημαντικό αβανταζ στον αγοραστή. Είναι δύο σημαντικοί λόγοι για να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας αλλά υπάρχουν και άλλοι εξίσου σημαντικοί.

Ο πρώτος λόγος, για να αγοράσετε ένα σπίτι,-πρώτη κατοικία- είναι τα φορολογικά πλεονεκτήματα. Τώρα που έχει ανοίξει η συζήτηση για τις φοροαπαλλαγές είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να θεμελιώσετε το δικαίωμα αυτό. Αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι .

Για παράδειγμα στο σημερινό επίπεδο των επιτοκίων η πληρωμή της δόσης του δανείου –μετά την αφαίρεση της φοροαπαλλαγής- μπορεί να είναι στα επίπεδα του ενοικίου. Φυσικά η πιστωτική κρίση και η αύξηση του αριθμού των δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι ένας καλός λόγος για να μη θέλετε να δανειστείτε. Σκεφτείτε όμως ότι αν αν χρησιμοποιείται με προσοχή, ένα δάνειο τότε αύριο το ίδιο ακίνητο μπορεί να σας προσφέρει επιπλέον ρευστότητα. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ιδιοκτησία του σπιτιού σας, σας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον διαβίωσης ακριβώς πώς το θέλετε. Δεν θα ζητάτε την άδεια από κανένα για να κάνετε κάποια παρέμβαση στο χώρο που ζείτε. Σε γενικές γραμμές η ιδιοκτησία παρέχει την αίσθηση της σταθερότητας και της ασφάλειας.

Αντί να αναρωτιέστε αν και πότε ο ιδιοκτήτης θα αποφασίσει να πωλήσει το σπίτι, έχετε τον πλήρη έλεγχο της εν λόγω απόφασης. Αυτό όμως που είναι σημαντικό αφορά στον πόσο καιρό σκοπεύετε να μείνετε σε ένα συγκεκριμένο σπίτι και στην ίδια περιοχή περιοχή και τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki