Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα μυστικά της ενοικίασης

Η ενοικίαση ενός σπιτιού δεν είναι πάντα τόσο απλή υπόθεση όπως ακούγεται . Στην πραγματικότητα , μπορεί να υπάρχουν μερικά σημεία τα οποία αν δεν τα προσέξετε να βρεθείτε με πρόσθετους πονοκεφάλους. Μερικά παραδείγματα για τα προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν είναι:

* Ορισμένοι μισθωτές δεν μπορούν να πληρώνουν ενοίκιο τους εγκαίρως - ή καθόλου - αφήνοντας σας να καλύπτετε ακόμα και τους λογαρισμούς ηλεκτρικού, νερού και κοινοχρήστων

* Οι φόροι ιδιοκτησίας αυξάνονται και περιορίζει τις αποδόσεις .

*Ένας ενοικιαστής να προκαλέσει σημαντικές ζημιές στο σπίτι που η επισκευή τους να απορροφήσει ένα σημαντικό ποσοστό του ενοικίου που έχετε εισπράξει κατα την διάρκεια της μίσθωσης.

* Ο ενοικιαστής να εξαφανιστεί αφήνοντας απλήρωτους όχι μόνο τους λογαριασμούς αλλά και ενοίκια μηνών.

* Ο ενοικιαστής προκαλεί προβλήματα στην πολυκατοικία και οι υπόλοιποι ένοικοι το πιό πιθανό είναι να αναζητήσουν εσας ως ιδιοκτήτη.

* Ο ενοικιαστής δεν συντηρεί κανονικά το σπίτι πχ τα υδραυλικά και αυτό να προκαλέσει προβλήματα σε αλλα διαμερίσματα της πολυκατοικίας.

* Να ζητήσει να σπάσει νωρίτερα το συμβόλαιο και να αρνείται να δώσει πρόσθετη αποζημίωση.

Επειδή όλα αυτά δεν είναι ιστορίες επιστημονικής φαντασίας αλλά η καθημερινότητα για αυτό η παροχή υπηρεσιών ενός νομικού κατα την σύνταξη των συμβολαίων μπορεί να σας γλυτώσει απο μελλοντικές περιπέτειες. Ενοικίαση σπιτιού σας σε πέντε βήματα

Aς ρίξουμε μια ματιά σε μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν να γίνει η διαδικασία πιο εύκολη και πιο επικερδής .

1. Μελέτη της αγοράς: Ελέγξτε τις εφημερίδες αλλά και τα ενοικιάστηρια στη γειτονιά για να δείτε τις τιμές που προσφέρονται προς ενοικίαση σπίτια ίδια περίπου με το δικό σας. Αυτό θα πρέπει να σας βοηθήσει ώστε να διαμορφώσετε μια δίκαιη τιμή ενοικίασης .

2. Αποφασίστε σε τι κατάσταση θέλετε να προσφέρετε το σπίτι για ενοικίαση. Σίγουρα ένα σπίτι που χρειάζεται βάψιμο και επισκευές πιάνει χαμηλότερη τιμή σε σύγκριση με ένα σπίτι του "κουτιού". Ενδεχομενως να σκέπτεστε να αναλάβει τις επισκευές ο ενοικιαστής . Τοτε σκεφτείτε την μορφή της συμφωνίας πχ τρείς μήνες χωρίς να πληρώνει ενοίκιο ή μείωση του ενοικίου 10% για τον πρώτο χρόνο.

3. Βρείτε ένα Μισθωτή : Εξαντλήστε όλα τα περιθώρια προβολής του σπιτιού σε έντυπα , διαδίκτυο αλλά και σε κομβικά σημεία της γειτοινιάς.

4. Συνέντευξη : Εξετάστε το ενδεχόμενο συνάντησης με το υποψήφιο ενοικιαστή .Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ποιος θα κατοικήσει το σπίτι σας .

5. Χρησιμοποιείστε ειδικούς για ειδικές συμφωνίες πχ μεγάλη προκαταβολή ή πολυετής διάρκεια .Επίσης κρίσιμο είναι το θέμα των αποζημιώσεων σε περίπτωση ζημιών .

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki