Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Χρυσός Vs Ακίνητα

Ο χρυσός μπορεί να χρακτηριστεί ως η έκπληξη της τελευταίας δεκαετίας.Την στιγμή που σε ολόκληρο το κόσμο οι τιμές των ακινήτων πέφτουν , την προηγούμενη εβδομάδα έκανε ένα νέο ρεκορ φθάνωντας τα 1.278 δολάρια η ουγγιά ενώ τα τελευταία 10 χρόνια, οι επενδυτές σε χρυσό έχουν αυξήσει σχεδόν πέντε φορές τα χρήματά τους. Επειδή τα άρθρα που δημοσιεύσαμε προκάλεσαν πολλές απορίες αναγνωστων σχετικά με την συγκεκριμένη επένδυση προσπαθήσαμε να τις συγκεντρώσουμε και με την βοήθεια των ειδικών να τις απαντήσουμε.

1. Ο χρυσός είναι υπερτιμημένος.

Αλήθεια μπορεί κανείς να το γνωρίζει; Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη την πραγματική του αξία και επομένως δεν μπορει να κάνει λόγο είτε για υπερτίμηση είτε για φυσιολογικά επίπεδα της τιμής. Αν δεί κανείς την αναλογία χρυσού προς την προσφορά χρήματος σε παγκόσμιο επίπεδο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η τιμή του χρυσού έχει περιθώρια περαιτέρω ανόδου. Αλλά και ακόμα και στην περίπτωση της "φούσκας" υπάρχουν κάποιοι οικονομολόγοι που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου αν ληφθούν υπόψη οι συμπεριφορές άλλων υπεριμημένων προϊόντων όποως για παράδειγμα ο Nasdaq και τα ακίνηται.

2. Αυτοί που ξέρουν έχουν ρευστοποήσει τις επενδύσεις τους σε από χρυσό εδώ και πολύ καιρό.

Λάθος. Πολύ μεγάλα , hedge-fund εξακολουθούν να έχουν στο χαρατοφυλάκιο τους μετοχές χρυσού.Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι κανείς δεν ξέρει. Θέλετε ένα παράδειγμα ; Πριν έξι χρόνια μία μεγάλη αμερικάνικη τράπεζα στα πλαίσια έρευνας είχε ρωτήσει τους κορυφαίους διαχειριστές κεφαλαίων που θα επένδυαν. Τότε ο χρυσός είχε περίπου 400 δολάρια η ουγγιά. Ελάχιστοι απάντησαν ότι τα επένδυανα σε χρυσό. Στις αρχές του 2009, οι ίδιοι διαχειριστές απαντούσαν ότι ο χρυσός ήταν υπερτιμημένος. Κατά την περίοδο αυτή είναι αυξήθηκε από περίπου 850 δολάρια η ουγγιά σε σχεδόν 1.300 δολάρια.

3. Ο χρυσός είναι ένα "ασφαλές καταφύγιο".

άθος. Η τιμή ανεβοκατεβαίνει και δίνει κέρδη αλλά και ζημιές. Από το 1980 έως το 2000, έχασε πάνω από τα τέσσερα πέμπτα της τιμή του. Κατά τη διάρκεια του κραχ του 2008, μειώθηκε σχεδόν κατά ένα τρίτο. Αυτό σημαίνει ότι ο χρυσός δεν είναι ούτε ασφαλής ούτε καταφύγιο. Απλώς είναι ένα περιουσιακό στοιχείο όπως και τα ακίνητα.

4. Ο χρυσός είναι« πραγματικό »χρήμα, ενώ τα χρήματα που έχουν κοπεί είναι μόνο το χαρτί .

Λαθος. Χρήμα είναι οτιδήποτε αποδέχονται οι άνθρωποι ως μέσο συναλλαγής. Για να το πούμε πιό απλά χρήμα είναι αυτό που αποδέχεται αγοραστής και πωλητής στη συναλλαγή τους. Επομένως ο χρυσός είναι ένα απο τα πολλά "εργαλεία" συναλλαγών.

5. Οι μετοχές συνδεδεμένες με χρυσό είναι πιο επικερδής τρόπος για να επενδύσει κανείς σε χρυσό .

Οι μετοχές "χρυσού" είναι μερικές φορές πιο αποδοτικές, και μερικές φορές λιγότερο. Όλα εξαρτώνται από την τιμή . Όμως, κατά τη διάρκεια του κραχ του 2008, οι μετοχές χρυσού κατρακύλησαν ακόμη περισσότερο από το μέταλλο.

Τι σημαίνουν όλα αυτά σε σύγκριση με τις επενδύσεις σε ακίνητα; Τόσο ο χρυσός όσο και τα ακίνητα είναι ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , με διακυμάνσεις στην τιμή που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και να προεξοφλήσει.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki