Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Λαός και Κολωνάκι

Πολλοί γνωστοί μεγιστάνες του πλούτου που έχουν αποκτήσει μοναδικά σπίτια στο Λονδίνο. Μεταξύ αυτών ο Σπύρος Λάτσης, από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, αγόρασε τη δεκαετία του '80 μια έπαυλη στην περιοχή Green Park, η οποία κόστισε τότε 6,5 δισεκατομμύρια δραχμές. Ο Γιάννης Λάτσης, επίσης, είχε στην κατοχή του μέχρι το 1988 μια ιστορική έπαυλη στο Οξφορντσάιρ. Το κτίριο έγινε στη συνέχεια οικοτροφείο, ανακαινίστηκε και τελικά πουλήθηκε πέρυσι σε Ρώσο μεγιστάνα αντί 160 εκατ. ευρώ, ποσό που ήταν το υψηλότερο που δόθηκε ποτέ για αγορά ακινήτου στη Βρετανία. Το Park Place διαθέτει ελικοδρόμιο, μεγάλη αίθουσα προβολών, spa και γυμναστήριο, έχει δέκα κρεβατοκάμαρες με δικό τους μπάνιο, σαλόνια και τραπεζαρίες, και περιβάλλεται από έναν τεράστιο χώρο με κήπους και ένα μικρό δάσος που εκτείνεται σε έκταση 2.000 στρεμμάτων. Στον χώρο αυτό υπάρχουν υποστατικά, στάβλοι, κτίρια για το προσωπικό, αλλά και μια τεχνητή σπηλιά με καμάρες σε ελληνικό στυλ, η οποία κατασκευάστηκε τον 18ο αιώνα. Τέλος, υπάρχει γήπεδο τένις με χλοοτάπητα σε διαστάσεις γηπέδου αγώνων. Αλλά και το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου διαθέτει ένα από τα ακριβότερα σπίτια στο Λονδίνο, το οποίο αγόρασε το 1990 στο Τσέλσι και η αξία του ξεπερνά τα 12 εκατ. ευρώ.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η ελληνική απόβαση στο Λονδίνο να έχει ενταθεί, ωστόσο, οι Ελληνες που έχουν παρουσία στη βρετανική πρωτεύουσα έχαν μακρά ιστορία. Το 1670 ομάδα Ελλήνων μετακόμισε στο Soho όπου έφτιαξε ελληνική παροικία ενώ σήμερα υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 180 χιλιάδες Ελληνόφωνοι (κυρίως Κύπριοι) είναι μόνιμοι κάτοικοι στο Λονδίνο.

Το... greek money έχει και προτιμήσεις σχετικά με το πού θα επενδύσει στο Λονδίνο. Υπάρχουν οι Ελληνες που αγοράζουν φοιτητικά διαμερίσματα αξίας 200 χιλιάδων λιρών και πάνω, αλλά υπάρχουν και οι... εκατομμυριούχοι που επιλέγουν πιο ακριβά ακίνητα. Οι περιοχές στις οποίες στοχεύουν είναι: Κένσιγκτον, Τσέλσι, , Μέιφερ, Νάιτμπριτζ, Μάρλεμπον, Ρίτζεντς Παρκ, Νότινγκ Χιλ, Σάουθ Κένσινγκτον

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki