Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η μεγάλη φυγή...

Βερολίνο, Λονδίνο, Παρίσι , Νέα Υόρκη είναι μερικές από τις μεγαλουπόλεις στις οποίες οι έλληνες αγοράζουν τα τελευταία χρόνια κατοικίες Αν και το Λονδίνο παραμένει η πρώτη επιλογή για αγορά κατοικίας από Έλληνες με ισχυρή οικονομική επιφάνεια, το βερολινέζικο real estate κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Το ενδιαφέρον των Ελλήνων για απόκτηση κατοικίας στο Βερολίνο άρχισε να εκδηλώνεται το 2009. Έκτοτε κλιμακώνεται διαρκώς και το τελευταίο οκτάμηνο έχει αυξηθεί σημαντικά. Οι έλληνες στρέφονται σε ακίνητα που βρίσκονται στην γερμανική πρωτεύουσα ,λόγω της σημαντικής απόδοσης των γερμανικών ακινήτων που κυμαίνεται από 5,5%-6,5% και της ανυπαρξίας ρίσκου , επισημαίνουν οι ειδικοί. Σε σχέση με πέρυσι, φέτος ο αριθμός των ατόμων που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητο στη Γερμανία έχει διπλασιαστεί, επισημαίνουν μεσίτες που δραστηριοποιούνται στην συγκεκριμένη αγορά. Πρέπει να σημειωθεί ότι , στην γερμανική αγορά στρέφονται ακόμα και μεσαίοι καταθέτες που αγοράζουν ακίνητα αξίας από 50.000 έως 80.000 ευρώ . Σύμφωνα με εκτιμήσεις σε ελληνικά χέρια έχει περάσει τον τελευταίο καιρό μεγάλος αριθμός σπιτιών, μικρά καταστήματα, μεσαίοι εμπορικοί πολυχώροι και οικιστικά συγκροτήματα 6 έως 30 κατοικιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές των ακινήτων στο Βερολίνο ξεκινούν από 800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με τον μέσο όρο να διαμορφώνεται στα 1.500 ευρώ ανά τ.μ.

Αντίθετα το Λονδίνο –και λόγω τιμών- προσελκύει υψηλά εισοδήματα. Εκπρόσωπος μεγάλου μεσιτικού γραφείου του Λονδίνου δήλωσε πρόσφατα ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς στον τελευταίο χρόνο, Έλληνες αγόρασαν ακίνητα στο Λονδίνο συνολικής αξίας 250 εκατομμυρίων λιρών. Προτιμούν τις πανάκριβες συνοικίες του κεντρικού Λονδίνου καθώς για πολλούς από αυτούς ένα σπίτι εκεί αποτελεί σημάδι κοινωνικής καταξίωσης.

Στο Παρίσι, η ελληνική παρουσία είναι πιο περιορισμένη και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η επιχειρηματική σύνδεση των ελλήνων με την γαλλική πρωτεύουσα είναι πιο χαλαρή σε σχέση με το Λονδίνο. Παράλληλα, ο σχετικά περιορισμένος αριθμός ελλήνων φοιτητών είναι ένα στοιχείο που σίγουρα επηρεάζει τη ζήτηση. Αλλά και στην γαλλική πρωτεύουσα η ζήτηση για αγορά σπιτιών από έλληνες κινείται σε υψηλότερα σε σχέση με το 2009.

Τέλος η αμερικάνικη αγορά είναι υπόθεση μυημένων (επιχειρηματίες αλλά και έλληνες που έχουν μέλη της οικογένειας τους εκεί). Πάντως έχουν ακουστεί για σημαντικές αγορές σε περιοχές όπως το Μαϊάμι, το Λας Βέγκας και στην Φλώριδα όπου η κρίση έχει συμπιέσει τα επίπεδα των τιμών. Πάντως, η αγορά της Νέας Υόρκης βρίσκεται στην κορυφή του ενδιαφέροντος.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki