Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Στην κόψη του ξυραφιού τα βρετανικά νοικοκυριά

Σύμφωνα με αγγλική έρευνα, το ένα πέμπτο των Βρετανών δηλώνει πως δεν έχει απολύτως καμία αποταμίευση ενώ το ένα τρίτο των ενηλίκων καταναλωτών υποστηρίζει ότι έχει αποταμιεύσεις που αγγίζουν μόλις τις 500 λίρες.

Τα αποτελέσματα της έρευνα περιγράφουν μία σκοτεινή εικόνα για τα βρετανικά νοικοκυριά, τα οποία φαίνεται πως είναι απροστάτευτα και με τη παραμικρή κρίση θα βρεθούν στη κόψη του ξυραφιού. Οι αυξήσεις του πληθωρισμού, η άνοδος της τιμής του πετρελαίου καθώς και των καταναλωτικών προϊόντων κατά 4% τον Ιανουάριο, δημιουργούν μεγάλες δυσκολίες για το μέσο βρετανό.

Στην ερώτηση, «πώς θα περιέγραφαν την οικονομική τους κατάσταση», το 35% των βρετανών καταναλωτών αναφέρουν πως «ίσα που τα βγάζουν πέρα», το 9% ότι «φλερτάρουν με τη χρεωκοπία» ενώ το 4% δηλώνει ότι «δεν τα βγάζει πέρα». Μόλις το 18% παραδέχεται ότι βρίσκεται σε οικονομικά υγιή θέση.

Το τελευταίο χρόνο, ένα στους δύο καταναλωτές αναγκάστηκε να πάρει χρήματα από τις αποταμιεύσεις του για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του. Οι οικονομολόγοι είναι ανήσυχοι γιατί ούτε το 2011 η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί κάτι που σημαίνει ότι η ραχοκοκαλιά της βρετανικής οικονομίας, η μεσαία τάξη, θα μικρύνει κι’ άλλο, και αυτό σίγουρα δεν βοηθάει την ανάκαμψη της οικονομίας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki