Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τέταρτη ανερχόμενη χώρα για επενδύσεις ακινήτων, το Βιετνάμ

Όλο και περισσότερους επενδυτές προσελκύει το Βιετνάμ, και σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα, η χώρα βρίσκεται τέταρτη στη λίστα με τις ανερχόμενες παγκοσμίως αγορές ακινήτων. Στην έρευνα συμμετείχαν επενδυτές από όλο τον κόσμο που διαχειρίζονται συνολικά 672 δις δολλάρια.

Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Βραζιλία, η Κίνα και η Ινδία ενώ να σημειώσουμε ότι το Βιετνάμ δεν βρισκόταν καν στη σχετική λίστα το 2010. Σύμφωνα με τους αναλυτές της έρευνας, η εκτόξευση της αγοράς ακινήτων του Βιετνάμ «είναι αποτέλεσμα της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και της άρσης μίας σειράς περιορισμών που επιτρέπουν στο κεφάλαιο να κινηθεί ελεύθερα».

Αυτή τη περίοδο η εταιρεία “Indochina Capital” κατασκευάζει ένα συγκρότημα με εμπορικό κέντρο, γραφεία και διαμερίσματα αξίας 160 εκατομμυρίων δολλαρίων καθώς και ένα νέο ξενοδοχείο που ανέρχεται στα 130 εκατομμύρια. Η ίδια εταιρεία θα κατασκευάσει και άλλα κτήρια καθώς και κατοικίες για την ανερχόμενη μεσαία τάξη της χώρας. Παρόμοια projects συναντάμε αρκετά συχνά το τελευταίο καιρό από διάφορες πολυεθνικές εταιρείες.

Το Βιετνάμ συνεχίζει να προσελκύει ξένους επενδυτές, η οικονομία του έχει ανακάμψει πλήρως από την παγκόσμια ύφεση ενώ η οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και αστικοποίησης δημιουργούν μία «διψασμένοι» μεσαία τάξη.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki