Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Διπλάσιοι οι Έλληνες επενδυτές στο εξωτερικό

O αριθμός των ελλήνων αγοραστών πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο έχει διπλασιαστεί το τελευταίο χρόνο. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιήσει μεγάλα μεσιτικά γραφεία της βρεταννικής πρωτεύουσας οι έλληνες που αγοράζουν σπίτια αξίας άνω των 2.000.000 στερλινών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα λόγω της υπερμετρης φορολογίας και της ανασφάλειας για την πορεία της οικονομίας. Οι ίδιες έρευνες εμφανίζουν τους έλληνες αγοραστές να αγοράζουν κυρίως σπίτια στις περιοχές Τσέλσι , Φούλαμ και Hampstead .

Η φυγή των κεφαλαίων απο την ελληνική οικονομία τείνει πλέον να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας καθώς η ανασφάλεια απο την μία πλευρά και η ανελέητη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας απο την άλλη ,έχει ως αποτέλεσμα οι μοναδικοί αγοραστές που εμφανίζονται σήμερα στην αγορά να είναι εκείνοι που διαθέτουν αποταμιεύσεις περι τις 100.000 που απλώς εξακολουθούν να χρακτηρίζουν ως ασφαλή την επένδυση στα ακίνητα . Απο την άλλη πλευρά , οι μεγάλοι ιδιώτες έλληνες και ξένοι αγοραστές όχι μόνο έχουν χαθεί απο την αγορά αλλά πολλοί απο αυτούς την εγκαταλείπουν καθώς θεωρούν ότι το οικονομικό περιβάλλον και οι αποδόσεις που προσφέρουν οι επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι ελκυστικές αλλά αντίθετα περιέχουν ένα σημαντικό ποσοστό κινδύνου.

Αποκαλυπτικές θα πρέπει να θεωρηθούν οι απόψεις που διατύπωνε κορυφαίος μεσίτης σύμφωνα με τις οποίες "οι εφοπλιστές που συντήρησαν σε υψηλά επίπεδα τη ζήτηση κυρίως για υψηλής προβολής ακίνητα έχουν εξαφανιστεί μετά τον φορολογικό διασυρμό συναδέλφου τους πριν λίγους μήνες". Ανάλογη στάση τηρούν και άλλοι επαγγελματίες με υψηλά εισοδήματα οι οποίοι "προτιμούν να βγάζουν λεφτά στην Ελλάδα και να τα επενδύουν στο εξωτερικό".

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki