Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πως διαπραγματεύονται οι επώνυμοι

"Έκανα ένα ραντεβού για να δει γνωστός τραγουδιστής μία πολυτελή κατοικία. Ο πωλητής μόλις τον αντίκρισε άρχισε να σιγοτραγουδά το τελευταίο του σουξέ», έλεγε πριν από μερικές μέρες ένας γνωστός μεσίτης απαντώντας σε ερώτηση για το πώς συμπεριφέρονται οι διάσημοι στις συναλλαγές σχετίζονται με αγορές , πωλήσεις και ενοικιάσεις ακινήτων.Στους περισσότερους από αυτούς η προστασία της ιδιωτικής ζωής προκαλεί τεράστια ανησυχία. Οι μεσίτες κάνουν οτιδήποτε μπορούν για να κρύψουν την ταυτότητά του επώνυμου πελάτη τους και αυτό συμβαίνει γιατί όταν η «άλλη πλευρά» διαπιστώσει την ταυτότητα του συνομιλητή τότε η κυκλοφορία της πληροφορίας γίνεται…ανεξέλεγκτη.

Για τον λόγο αυτό, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο συναλλασσόμενος δεν γνώρισε ποτέ του με ποιόν συζητά , αφού οι διαπραγματεύσεις έγιναν με κάποιον πληρεξούσιο. «Οι περισσότερες διασημότητες θέλουν να κρύβουν την διεύθυνση της κατοικίας τους», λέει μεσίτης και συμπληρώνει ότι αυτός είναι «ο λόγος που επιλέγουν να ζουν σε κλειστές κοινότητες ή γύρω από άλλες προσωπικότητες." Στο εξωτερικό μάλιστα πολλοί αστέρες του Χόλλυγουντ χρησιμοποιούν όλες τις διαθέσιμες μεθόδους προκειμένου να περιοριστεί η έκθεση τους στην δημοσιότητα είτε αγοράζουν είτε πωλούν. Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν  στο παρελθόν ο Brad Pitt και η Angelina Jolie αγόρασαν έναντι 3,75 εκατομμύρια δολάρια ένα αρχοντικό στην γαλλική συνοικία της Νέας Ορλεάνης, το έκαναν μέσω ενός trust που έχει συσταθεί.

Υπάρχει όμως και η «άλλη όψη». Εκείνη που οι επώνυμοι εκμεταλλεύονται την λάμψη τους για να ανεβάσουν την τιμή. Ήταν ένα κόλπο που έπιανε την περίοδο της άνθησης της αγοράς ακινήτων αλλά σήμερα δεν είναι τόσο αποτελεσματικό. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Bruce Willis που πούλησε το διαμέρισμα που είχε στην Ν. Υόρκη σε τιμή υψηλότερη 25% από τις τιμές της αγοράς. Αλλά ισχύει και το αντίστροφο. Δηλαδή αν ένας αστέρας θέλει να αγοράσει και ο πωλητής μάθει ποιος διαπραγματεύεται το ακίνητο τότε σπεύδει να ανεβάσει την τιμή. Στο Λος Αντζελες μάλιστα έχει γίνει ανέκδοτο η περιπέτεια του David Beckham και της Βικτώρια, Το ζευγάρι είχε περάσει πολλούς μήνες αναζήτησης, γιατί μόλις οι πωλητές μάθαιναν την ταυτότητα του υποψηφίου αγοραστή ανέβαζαν τις τιμές.

«Η πώληση /αγορά σε μια διασημότητα είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγμα , διότι δεν κάνουμε μόνο με το ίδιο το πρόσωπο αλλά θα πρέπει να πειστεί και μια ομάδα δικηγόρων και λογιστών κα ότι είναι η σωστή . " λέει ο ίδιος μεσίτης.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki