Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η Κίνα γυρνάει τη πλάτη στα αμερικανικά ομόλογο

Φέτος, ήταν η πρώτη φορά που η Κίνα επένδυσε περισσότερα χρήματα σε πλουτοπαραγωγικές πηγές στην απέναντι όχθη του Ειρηνικού από ό,τι αγόραζε αμερικανικά ομόλογα.

Στο πρώτο μισό της χρονιάς, η Κίνα επένδυσε 31 δις δολλάρια σε πετρέλαιο, σίδηρο, χαλκό, άνθρακα, κ.α.  ενώ 23 δις. δολλάρια σε ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου.

Οι οικονομολόγοι υπολογίζουν ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς, η Κίνα θα έχει επενδύσει περισσότερα από 55 δις. δολ. σε πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Το αδύναμο δολλάριο δεν ευνοεί την αγορά ομερικανικών  ομολόγων ή γενικότερα σε ό,τι σχετίζεται άμεσα με την αξία του δολλαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα «επένδυε» μέχρι πέρσι στο χρέος των ΗΠΑ γύρω στα 100 δις. δολ.

Ο κινεζικός ιμπεριαλισμός είναι ισχυρός: σίδηρος από τη Σιέρα Λεόνε, ορυχεία στη Ν. Αφρική, ορυκτά και αέριο στην Αυστραλία, πετρέλαιο στη Βραζιλία και τη Βενεζουέλα.

Ακόμα και η βιομηχανία ξυλείας στο Καναδά αναζωογονήθηκε εξαιτίας τη ζήτησης από τη Κίνα.

Υπάρχει ανησυχία πώς θα κινηθεί η Κίνα όσον αφορά το δολλάριο. Από τη μία πρέπει να φερθεί έξυπνα και να σιγουρέψει ότι τα αμερικανικά ομόλογα δεν θα χάσουν περισσότερο την αξία τους και από την άλλη θα προσπαθήσει να εκτοπίσει τις ΗΠΑ από τη θέση της πιο δυνατής οικονομίας του πλανήτη.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki