Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ελλλάδα μαζί με το Πακιστάν στα ακίνητα

Η Ελλάδα είναι απο τις πιο "εχθρικές " χώρες στον κόσμο για επένδυση σε ακίνητα καθως θεωρείται μεταξύ των πέντε χωρών που αύξησαν κατά μέσο όρο κατά 4,2% τους φόρους μεταβίβαση ακινήτων, μαζί με το Μπαχρέιν, το Πακιστάν, τον Παναμά και την Ταϊλάνδη.

Επίσης συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με τις περισσότερες διαδικασίες για να εγγράψεις μια νέα ιδιοκτησία, καθώς απαιτούνται 11 διαδικασίες περισσότερες από όσες απαιτούνται σε Ερυθραία, Αλγερία, Κατάρ, Λιβερία και Αιθιοπία.

Από τις 183 χώρες που εξετάζει η Παγκόσμια Τράπεζα στην ετήσια έκθεσή της «Doing Business 2011», η Ελλάδα βρίσκεται πλέον κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο και με τάση επιδείνωσης. Πρόκειται για μία από τις βασικές κατατάξεις που κοιτούν οι ξένοι επενδυτές για να επιλέξουν που θα τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους.

Συμφωνα με την έκθεση , η Ελλάδα υποχώρησε δώδεκα θέσεις στην στην παγκόσμια κατάσταση διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας περνώντας στην 109η θέση από την 97η που βρίσκονταν πέρυσι. Επίσης, η Ελλάδα είναι ουραγός στους τομείς της έναρξης δημιουργίας επιχειρήσεων (149η θέση), της εγγραφής και μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας (153η θέση) και της προστασίας των επενδυτών (154η θέση).

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki