Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Χονγκ Κονγκ: προσπάθεια ελέγχου των κερδοσκόπων

Η αύξηση των τιμών στην αγορά κατοικίας στο Χονγκ Κονγκ συνεχίστηκε και το φθινόπωρο, αλλά με μικρότερο ρυθμό εξαιτίας των έντονων προσπαθειών της κυβέρνησης να εμποδίσει τη κερδοσκοπία.

Οι αγορές ακινήτων έχουν αρχίσει να μειώνονται σε μικρό βαθμό, καθώς και η ζήτηση από ξένους αγοραστές.

Οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 20,6% από τον Αύγουστο του ’09 μέχρι τον Αύγουστο του ’10. Εάν λάβουμε υπόψη μας και τον πληθωρισμό, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 17,2%. Αν και ο αριθμός παραμένει διψήφιος, οι ρυθμοί αύξησης έχουν μειωθεί αισθητά σε σχέση με το Μάρτιο του ’10. Να σημειωθεί ότι μεταξύ 2008-2009, η αύξηση στην αγορά ακινήτων του Χονγκ Κονγκ ήταν 28,5%.

Την αγορά κατευθύνουν κερδοσκόποι από τη Κίνα, τη Ρωσία, την Ιαπωνία και γενικότερα από την Ασία. Το κλειδί για την οικονομία του Χονγκ Κονγκ είναι γενικότερα εξωτερικό εμπόριο και το ξένο κεφάλαιο παίζει τεράστια σημασία για την αγορά.

Παρά τις κινήσεις της κυβέρνησης, οι αναλυτές αναμένουν μία αύξηση των τιμών στην αγορά ακινήτων της τάξεως του 15% τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Κανείς δε ξέρει σε ποιο βαθμό θέλει να συγκρουστεί η κυβέρνηση με τους κερδοσκόπους. Σίγουρα θέλει να τους ελέγξει αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλει να δημιουργήσει ένα εχθρικό περιβάλλον για το ξένο κεφάλαιο, ακόμα και αν αυτό είναι κερδοσκοπικό.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki