Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Καταναλώνοντας στη Κίνα

Την ίδια στιγμή που η μεσαία τάξη συρρικνώνεται σε Ευρώπη και ΗΠΑ, στον αναπτυσσόμενο κόσμο υπάρχει μία ανερχόμενη μεσαία τάξη που διψάει να ζήσει τις καταναλωτικές "εμπειρίες" της Δύσης. Με πληθυσμό περισσότερο από 1 δις ανθρώπους, η Κίνα μεταμορφώνεται από βιομηχανικό παγκόσμιο κέντρο σε καταναλωτικό παράδεισο.

Περίπου το 70% των Κινέζων θα ζουν σε πόλεις ή στις περιφέρειες πόλεων μέχρι το 2015, σε σχέση με το 43% το 2006.

Ο πλούτος αυξάνεται στη Κίνα και πλέον δεν μένει μόνο στα χέρια των λίγων.  Για τους νέους κινέζους καταναλωτές, οι αγορές έχουν γίνει διασκέδαση. Τεράστια εμπορικά κέντρα χτίζονται κάθε χρόνο σε όλη τη Κίνα. Το 65% των κινέζων πιστεύουν ότι τα ψώνια είναι ο καλύτερος τρόπος να περνάει το χρόνο της η οικογένεια.

Η ζήτηση για προϊόντα πολυτελείας έχει αυξηθεί κι’ αυτή με τη σειρά της καθώς η αστικοποίηση προχωράει και η μεσαία τάξη αποκτά μεγαλύτερα σπίτια.

Παράλληλα, κινέζοι τουρίστες αναμένετε να ξοδέψουν για τουρισμό στο εξωτερικό πάνω από 110δις δολλάρια μέχρι το 2015 σε αντίθεση με 43 δις δολλάρια σήμερα.

Με την αγορά των ΗΠΑ να βρίσκεται ακόμα σε κρίση και το μέλλον της να είναι αβέβαιο, πολλοί διεθνείς επενδυτές μεταφέρουν τα κεφάλαια τους στην ανερχόμενη-αλλά πιο βέβαιη- αγορά της Κίνας,

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki