Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Επενδύοντας στη Βραζιλία

Η αντοχή που έδειξε η οικονομία της Βραζιλίας στη κρίση των τελευταίων δύο ετών, προσέλκυσε ένα μεγάλο αριθμό διεθνών επενδυτών που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην αγορά ακινήτων. Η  αγοραστική δύναμη στη Βραζιλία έχει αυξηθεί περισσότερο από 40% τα τελευταία πέντε χρόνια, γεγονός που κάνει τους επενδυτές να περιμένουν αύξηση της ζήτησης και της κατανάλωσης σε ανάλογα ποσοστά.
Παράλληλα, η μεσαία τάξη επεκτείνεται με γρήγορους ρυθμούς και έχει ήδη γίνει η ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης. Ο αριθμός των επιχειρηματιών αυξάνεται, πολλές φορές αντικαθιστώντας πολυεθνικές επιχειρήσεις.
Η Βραζιλία πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να προσελκύσει ξένα και εγχώρια κεφάλαια: πολιτική και οικονομική σταθερότητα, πληθωρισμός σε φυσιολογικά επίπεδα (κάτω από 5%) και σχετικά μικρό χρέος. Η αγορά επεκτείνεται, η παραγωγή πετρελαίου αυξάνεται, τα αποθέματα νερού είναι τεράστια και οι επενδύσεις στη πράσινη ενέργεια αυξάνονται ετησίως. Επίσης, αναμένεται νέα έκρηξη στην οικονομική ανάπτυξη αφού η χώρα ανέλαβε τη διοργάνωση του Μουντιάλ το 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016.
Σε αυτό το κλίμα, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στο τομέα της κατοικίας και της εμπορικής εκμετάλλευσης των ακινήτων. Η άνοδος της μεσαίας τάξης δίνει ώθηση στην αγορά κατοικίας την ίδια στιγμή που ο πληθυσμός και η αστικοποίηση αυξάνονται. Η ίδια η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα με στόχο την κατασκευή ενός εκατομμυρίου κατοικιών σε όλη την χώρα τα επόμενα τρία χρόνια. Με το ίδιο πρόγραμμα, η κυβέρνηση προσφέρει χαμηλά δάνεια σε επίδοξους αγοραστές κατοικιών που προέρχονται από τα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα μέσω μίας κρατικής τράπεζας.
Στις πόλεις, η αυξανόμενη ζήτηση δημιουργεί το πλαίσιο για τη δημιουργία εμπορικών κέντρων αφού η χώρα διαθέτει μόλις 400, δηλαδή ένα εμπορικό κέντρο για 500.000 καταναλωτές. Ήδη δρομολογούνται για τα επόμενα πέντε χρόνια πάνω από 300 νέα εμπορικά κέντρα, αριθμός που πιθανόν να αυξηθεί.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki