Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Στο κυνήγι της ευκαιρίας

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές υπάρχουν αρκετοί που εξακολουθούν να πιστεύουν στην αγορά ακινήτων. Πρόκειται για τους λεγόμενους "κυνηγούς ευκαιριών" οι οποίοι σχεδόν πάντα ποντάρουν σε μία αγορά που προσφέρει ευκαιρίες. Για αυτούς λοιπόν σήμερα στην αγορά προσφέρονται προς πώληση σπίτια σε τιμές χαμηλότερες έως και 40% σε σύγκριση με το 2008.

1 .Κατοικίες μεγάλων επιφανειών, ανω των 150 τ.μ. σε ακριβές περιοχές. Τα συγκεκριμένα ακίνητα, αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό του αδιάθετου αποθέματος και αυτό έχει ως συνέπεια οι διοκτήτες τους -κυρίως εκείνοι που τα απέκτησαν μέσω αντιπαροχών -να διαπραγματεύονται σημαντικά χαμηλότερες τιμές. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα ακίνητα που πωλούνται λόγω ...εφορίας. Δηλαδή μεγάλες κατοικίες οι οποίες έχουν υψηλή φορολογία (τεκμήρια, χαράτσι κ.α) , στην οποία οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Και σε αυτές τις περιπτώσεις τα περιθώρια διαπραγμάτευσης είναι μεγάλα.

2 .Σπίτια 70-100 τμ σε περιοχές που έχουν πληγεί απο την ανεργία. Πρόκειται για νέες κατοικίες που έχουν αγοραστεί την περίοδο 200-2008 με στεγαστικά δάνεια. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που απορρέουν απο το δανεισμό -είτε λόγω συρρίκνωσης του εισοδήματος είτε λόγω ανεργίας- και σπεύδουν να πουλήσουν. Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν στα δυτικά προάστια (Αιγάλεω, Ρέντης, Νίκαια, Περιστέρι κ.λπ.) και στις συνοικίες πέριξ του κέντρου της Αθήνας (Παγκράτι, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλά και στο κέντρο των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας.

3 .Μεταχειρισμένα σπίτια στα γκέτο της Αθήνας. Η απαξίωση πολλών περιοχών λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας έχει οδηγήσει σε «κύμα» φυγής χιλιάδες ιδιοκτήτες οι οποίοι πουλάνε όσο όσο τα διαμερίσματά τους.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki