Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Γραφεία-Καταστήματα: Νέα ήθη

Μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες μπορεί να βρει κάποιος και στην επαγγελματική στέγη, ειδικά σε καταστήματα και γραφεία. Περισσότερες είναι οι ευκαιρίες για τα καταστήματα που βρίσκονται σε παράπλευρες αγορές αλλά και σε συνοικίες. Σε συνοικίες μάλιστα που έχουν πληγεί από την ανεργία οι τιμές που κλείνουν οι λιγοστές συμφωνίες είναι έως και 60% χαμηλότερες σε σύγκριση με το 2007.

Παράλληλα, και σε πολλές αγορές που αναπτύχθηκαν στην διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας πχ Κηφισίας οι τιμές έχουν υποχωρήσει άνω του 40% αλλά το πρόβλημα είναι ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα απευθύνονται σε επενδυτές με μεγάλα εισοδήματα. Πάντως, η κρίση στο εμπόριο έχει φέρει νέα δεδομένα στην αγορά των καταστημάτων . Για παράδειγμα , τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει συμφωνίες που συνδυάζουν την μίσθωση με την πώληση καθώς ο ιδιοκτήτης δέχεται την καταβολή ενός μηνιαίου ποσού για ένα προκαθορισμένου διάστημα με μορφή ενοικίου και η παραχώρηση της χρήσης ολοκληρώνεται σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα με την καταβολή ενός πρόσθετου ποσού. Μία ακόμα νέα πρακτική είναι και η ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ ιδιοκτητών δηλαδή ένας ιδιοκτήτης ανταλλάσει το ακίνητο του με ένα άλλο και αν οι αξίες δεν ταυτίζονται τότε το ποσό που απομένει καταβάλλεται από εκείνο που δίνει το ακίνητο η αξία του οποίου είναι χαμηλότερη.

Ανάλογες , ευκαιρίες υπάρχουν και στην αγορά γραφειακών χώρων. Εκεί όμως οι αλλαγές είναι θεματικές. Πρίν την κρίση ήταν συνηθισμένο φαινόμενο διαμερίσματα –κυρίως σε κεντρικές συνοικίες-να μετατρέπονται σε γραφεία. Αυτό πλέον έχει αλλάξει αφού όλο και περισσότερα γραφεία επιστρέφουν στην αρχική τους χρήση και πωλούνται ή μισθώνονται ως κατοικίες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki