Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ο χρυσός "πνίγει" τα ακίνητα

Την ώρα που η αγορά ακινήτων σε ολόκληρο το κόσμο αναζητά νέο σημείο ισσοροπίας απογοητεύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια πιστών επενδυτών ο χρυσός σπάει το ένα ρεκόρ μετα το άλλο. Συγκεκριμένα , νέο ρεκόρ κατέγραψε το πρωί της Τρίτης η τιμή του χρυσού στις συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ ξεπερνώντας το όριο των 1.900 δολαρίων ανά ουγγιά για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η τιμή του χρυσού συνεχίζει την ανοδική της πορεία εδώ και πολλές ημέρες, προσελκύοντας τους επενδυτές, οι οποίοι ανησυχούν για την υγεία της αμερικανικής οικονομίας, για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στον αραβικό κόσμο.Γύρω στις 03:30 GMT η τιμή του χρυσού έφθασε στα 1.914,50 δολάρια ανά ουγγιά.

Στον αντίποδα, πολλές επιφυλάξεις διατυπώνονται για την πορεία της αγοράς κατοικίας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα , στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωνε μόλις τη προηούμενη εβδομάδα, ότι η αγορά κατοικίας θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια για να ανακάμψει. Στην Μεγάλη Βρετανία, οι τιμές των κατοικιών -με εξαίρεση το κεντρικό Λονδίνο είναι πόλος έλξης των πλουσίων όλου του κόσμου-υποχωρούν , ενώ ανάλογη είναι η πορεία σε όλες τις αγορές των χωρών που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους. Στην Γαλλία και στην Ιταλία διατυπώνεται έντονος προβληματισμός στο κατα πόσο η αγορά κατοικίας θα αντέξει τις πιέσεις που δέχεται. Οι αγορές που εμφανίζονται αλώβητες είναι εκείνες της Γερμανίας και των Σκανδιναβικών χωρών αλλά και για αυτές υπάρχει προβληματισμός στο κατά πόσο θα αντέξουν την διπλή ύφεση.

Φυσικά, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις , όπως για παράδειγμα οι αγορές της Μόσχας, της Σιγκαπούρης , του Χονγκ Κονγκ και των μεγάλων κινεζικών πόλεων (Πεκίνο, Σανγκάη κα) οι οποίες εξακολουθούν να προσφέρουν υπεραξίες. Το σίγουρο είναι ότι ο πρώτος γύρος της αναμέτρησης μεταξύ των ακινήτων και του χρυσού έληξε με επικράτηση του πολύτίμου μετάλλου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki