Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Βλέπουν 1500 ευρώ για χρυσό

Νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα καταγράφει τις τελευταίες ημέρες και η τιμή του χρυσού. Σε αυτό ενδέχεται να συμβάλλει και η εξασθένηση του δολαρίου έναντι του ευρώ στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών. Η αγορά εκτιμά ότι εάν συνεχισθούν οι πληθωριστικές πιέσεις διεθνώς και παρόλα αυτά η FED διατηρήσει την πολιτική της νομισματικής χαλάρωσης ο χρυσός μπορεί να κινηθεί προς την περιοχή των $1.500/ ουγγιά.

Επίσης, αυτή η ανοδική κίνηση του χρυσού μπορεί να συμπαρασύρει και τις τιμές άλλων πολυτίμων μετάλλων όπως ο άργυρος και η πλατίνα. Σημειώνεται ότι από τις 27.01.2011 ο χρυσός έχει καταγράψει άνοδο 11,9%, ο άργυρος 55,2% και η πλατίνα 3,4%.

Από την άλλη πλευρά, η δημοσίευση των εκτιμήσεων του ΔΝΤ για χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στις οικονομίες των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Ινδίας δεν ευνοεί περαιτέρω άνοδο στην τιμή του χρυσού. Έτσι, πολλοί επενδυτές μπορεί να επιδιώξουν να καταγράψουν τα κέρδη τους από την πρόσφατη άνοδο. Άλλωστε και η ζήτηση των Exchange Traded Funds (ETFs) χρυσού, , εμφανίζεται μειωμένη κατά 7,8% από το υψηλό των 1.320,44 μονάδων (29.06.2010). Και αυτή η εξέλιξη δεν ευνοεί την τάση ανόδου των τιμών του χρυσού.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki