Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Επενδύσεις σε νέες αγορές

Η αγορά και η κατοχή ακίνητης ιδιοκτησίας σπάνια είναι εύκολη ή απλή υπόθεση. Τώρα μάλιστα με την κρίση έχει αρχίσει να γίνεται και επικίνδυνη. Παρόλα αυτά για τους εραστές των ακινήτων εξακολουθούν να υπάρχουν ελκυστικές διέξοδοι.

Μία από αυτές είναι να αρχίσετε να αναζητάτε σε περιοχές πέραν από τα στενά όρια της πόλης ή της περιοχής που γνωρίζετε. Εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά και σε δημοφιλή τουριστικά θέρετρα οι τιμές είναι εξαιρετικά ελκυστικές σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα και για αυτό οι προκλήσεις πολλαπλασιάζονται. Επενδύσεις αυτής κατηγορίας μπορεί να φαίνονται ελκυστικές, αν ζείτε σε μια περιοχή όπου τα ακίνητα είναι ακριβά. Το ίδιο ισχύει , αν έχετε ήδη δική σας ιδιοκτησία, στην περιοχή που ζείτε και θέλετε να διαφοροποιήσετε την μορφή των επενδύσεων σας . Ή μπορεί να θέλετε απλά να έχετε ένα ακίνητο με προσδοκία υπεραξιών. Ένας παράγοντας που οδηγεί τους ανθρώπους για να εξετάσουν την αγορά ακινήτων μακριά από το τόπο μόνιμης κατοικίας είναι ότι οι τιμές μπορεί να είναι πιο προσιτές σε ένα άλλο κράτος. Δηλαδή, αν απλά δεν μπορεί κάποιος να αντέξει οικονομικά την αγορά στο μέρος όπου ζει ή αν αυτό θα απαιτεί την επένδυση πολλών χρημάτων και θέλει να διαφοροποιήσει το επενδυτικό του προφίλ τότε επιβάλλεται να εξετάσει και την αγορά σε άλλες περιοχές όπου η αγορά αλλά το κόστος ιδιοκτησίας είναι σημαντικά χαμηλότερο. Το ίδιο ισχύει και για ανθρώπους που ζουν σε υποβαθμισμένες περιοχές, αλλά δεν θέλουν να μετακινηθούν για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους. Για αυτούς ενδεχομένως ένα συνδυασμός αγοράς και ενοικίασης μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποδοτικός. Σε κάθε περίπτωση ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι αποφασίζουν να επενδύσουν ε είναι η απόδοση της επένδυσης. Οι τιμές, τα έξοδα, οι φόροι, η είναι παράγοντες που ενδέχεται να είναι ευνοϊκότεροι σε σύγκριση με την αγορά που γνωρίζετε.

Τι θα πρέπει να εξετάσετε; Όταν επενδύετε σε μία αγορά που δεν γνωρίζετε , θα πρέπει να αντιμετωπίσετε την έλλειψη εξοικείωσης με την τοπική αγορά ακινήτων και με τις τοπικές οικονομικές συνθήκες, τόσο στο επίπεδο της πόλης και το επίπεδο γειτονιάς.. . Είναι σημαντικό να μιλήσετε με τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή για να αποκτήσετε μια πραγματική κατανόηση των τοπικών κανονισμών. Θα χρειαστείτε καλές επαφές στην περιοχή για να κάνετε το επενδυτικό πρόγραμμα, αλλά όταν πρόκειται για μια μακρινή πόλη, μπορείτε να ξεκινήσετε από το μηδέν για την εξεύρεση της επαγγελματιών , όπως οι κτηματομεσίτες που θα είναι το κλειδί για την επιτυχία ή την αποτυχία σας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki