Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κίνδυνος για τις ενισχύσεις των βιοτεχνών από το Γ’ ΚΠΣ

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας εκφράζει την ανησυχία του, για την δυνατότητα ομαλής εξέλιξης στην χρηματοδότηση Επενδυτικών προτάσεων ΜΜΕ μέσω Γ ΚΠΣ και Α’ κύκλου ενισχύσεων ΕΣΠΑ (που φθάνει τα 550-600 εκ €) μετά από το πάγωμα του δανείου 2 δις €, που έχει συμφωνηθεί από τον Ιούλιο 2010, με την ΕΤΕπ για την κάλυψη της εθνικής συμμετοχής σε καθυστερημένα προγράμματα ΜΜΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι τυπικά είχε ολοκληρωθεί η συμφωνία του δανείου και αναμενόταν το αίτημα προκαταβολής από τον ΟΔΔΗΧ, το αίτημα δεν υποβλήθηκε κύρια για λόγους ύψους του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης, που δεν πρέπει να ξεπεράσει το στόχο του Μνημονίου.
Σε δυσμενή θέση θα βρεθούν επομένως πολλές ΜΜΕ, που εντάχθηκαν το 2007-08 σε προγράμματα, ολοκλήρωσαν τις επενδύσεις τους με τραπεζικό δανεισμό και περιμένουν την κρατική συμμετοχή ή ακόμα πολλές ΜΜΕ, που παρά την υψηλή βαθμολογία των επενδυτικών τους προτάσεων δεν γνωρίζουν, αν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις επενδύσεις τους.
Το ζήτημα είναι ακόμη σοβαρότερο, αν συνδυαστεί και με την πορεία των επενδυτικών προτάσεων του παλαιού Αναπτυξιακού Νόμου, όπου βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, επενδυτικές προτάσεις ύψους 3,5δις αποσύρονται λόγω αδυναμίας εξασφάλισης ίδιας συμμετοχής και λόγω έλλειψης ρευστότητας.
Το ΒΕΑ καταλήγοντας σημειώνει ότι απαιτείται άμεσα και επιτακτικά
•να βρεθεί λύση για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών προτάσεων ΜΜΕ  Γ’ ΚΠΣ και ΕΣΠΑ Α’ κύκλου αλλά και γενικότερα
•να αντιμετωπιστεί το θέμα εξασφάλισης ρευστότητας στην αγορά, μέσω των απαραίτητων τραπεζικών δεσμεύσεων και των μεμονωμένων συμφωνητικών του δημοσίου με τις τράπεζες
ώστε η αναπτυξιακή διαδικασία να προστατευθεί γιατί αποτελεί και την μοναδική ελπίδα ανάκαμψης.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki