Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αναχρηματοδότηση :Εξι ερωτήματα-απαντήσεις

Η αναχρηματοδότηση του δανείου σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι τελικά η προσδοκία θα γίνει πραγματικότητα . Πριν πάρετε την απόφαση , σκεφθείτε με βάση αυτές τις έξι ερωτήσεις ώστε να διασφαλίσετε ότι δεν θα πάρετε λάθος απόφαση .

1. Εχω το χρόνο για αξιολόγηση ; Το ερώτημα αυτό είναι πολύ βασικό ενδεχομένως και αφελές , αλλά δεν πρέπει να το παραβλέψουμε . Αν είστε ήδη πολύ απασχολημένος με τη δουλειά , ή άλλες σημαντικές υποχρεώσεις , μπορεί να είναι συμφέρον να περιμένετε μέχρι να έχετε περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες του δανείου . Εάν είστε πάρα πολύ απασχολημένοι ή και έχετε άγχος , μπορεί να κάνετε λάθος,όπως για παράδειγμα να μη αντιληφθείτε ι κάτι σημαντικό στα ψιλά γράμματα . Η αναχρηματοδότηση θα πρέπει να γίνει με την ίδια προσοχή και είναι εξίσου μεγάλη απόφαση με το αρχικό δάνειο.

2. Θα είναι για το καλύτερο ή για το χειρότερο ; Όλοι οι άνθρωποι που πηγαίνουν σε μία αναχρηματοδότηση πιστεύουν ότι θα είναι για καλό - διαφορετικά , δεν θα το έκαναν . Αλλά πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό; Οποιοσδήποτε αστάθμητος παράγοντας μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στη ζωή σας πχ αρρρώστεια, ανεργία κ.α. Δεδομένου ότι είναι δυνατόν για να βγείτε χαμένος απο μια αναχρηματοδότηση , είναι σημαντικό να εξεταστεί αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά αυτό τον κίνδυνο.

3. Είμαι Πειθαρχημένος ; Μπορεί να ακούγεται σαν μια καλή ιδέα να πληρώσετε και να επιμηκύνετε μερικά από τα άλλα χρέη σας με την αναχρηματοδότηση τους στην υποθήκη σας . Γιατί να χρωστάμε χρήματα σε πολλούς ανθρώπους και να κάνουμε πολλαπλές πληρωμές του χρέους κάθε μήνα , όταν θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε μόνο ένα χρέος σε ένα χαμηλό επιτόκιο ; Εάν μετατρέψετε και ενσωματώσετε βραχυπρόθεσμο δανεισμο πχ μία κάρτα και ένα στεγαστικό σε ένα δάνειο 30- έτους διάρκειας , ακόμη και με χαμηλότερο επιτόκιο , είναι πιθανό να καταλήξετε να πληρώσετε περισσότερα. Η τράπεζα δεν πρόκειται να παγώσει το χρέος σας από την καλοσύνη . Οι τράπεζες είναι επιχειρήσεις και αποσκοπούν στο κέρδος.

4. Να εμπιστευθώ αυτά που ακούω; Τα τρέχοντα επιτόκια για την αναχρηματοδότηση για την αναχρηματοδότηση δεν είναι αυτά των διαφημίσεων. Οι λεπτομέρειες του προσωπικού σας προφιλ μπορεί να επηρεάσει το κόστος δανεισμού.Για το λόγο αυτό συζητείστε με την τράπεζα για το επιτόκιο αλλά και τους όρους δανεισμού που ζητούν . Εάν εμπιστεύεστε την τράπεζα που σας έδωσε το πρώτο δανειο απο εκεί θα πρέπει να ξεκινήσετε την έρευνά σας .

5. Μπορεί τελικά να βρώ αυστηρότερους όρους δανεισμού ; Αν το δάνειο έχει δοθεί κατα την περίοδο της ευαδαιμονίας τότε το πιθανότερο είναι οι όροι της αναχρηματοδότησης να είναι αυστηρότεροι όποως και οι διαδικασίες και οι εξασφαλίσεις.

6. Μπορεί να βρεθώ με ένα χειρότερο δάνειο; Εάν δεν είστε καταλαβαίνετε απο συμβάσεις , ή αν απλά δεν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας ενδέχεται να μην είναι στο συμφέρον σας η αναχρηματοδότηση εκτός και αν ζητήσετε την βοήθεια ειδικών. Αν ξέρετε ότι έχετε ένα καλό δάνειο , μπορεί να μην είναι χρήσιμη η αναχρηματοδότηση . Και αν έχετε ήδη ένα κακό δάνειο , η αναχρηματοδότηση θα είναι άχρηστη αν καταλήξει σε ένα άλλο κακό δάνειο . Και προς θεού μη εμπιστεύεστε τα λόγια. Όλα σε χαρτια για να μπορείτε να κάνετε συγκρίσεις αλλά και για να διεκδικήσετε το δίκιο σας ανα χρειαστεί.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki