Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ακίνητα στο έλεος της εφορίας

Φορολογική επιδρομή στην ακίνητη περιουσία την επόμενη χρονιά. Η αρχή θα γίνει με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών . Οι νέες τιμές θα αφορούν τις εντός σχεδίου περιοχές αλλά και στις εκτός σχεδίου θα υπάρξουν επιβαρύνσεις, Για τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια αναμένεται ακόμη και υπερδιπλασιασμός στις τιμές της εφορίας, καθώς θα «διορθωθεί» το σύστημα «αντικειμενικών αξιών γης» που χρησιμοποιείται για να υπολογιστούν αξίες στις εκτός σχεδίου περιοχές. Οσον αφορά τα κτίσματα, ήδη προχωρούν οι διαδικασίες για την ένταξη τουλάχιστον 5.000 νέων περιοχών στο σύστημα αντικειμενικών αξιών. Επίσης :

*Αυξάνεται ο ΦΠΑ ακινήτων, ο οποίος υπολογίζεται πλέον με συντελεστή 23%.

*Περισσότεροι θα είναι οι φόροι για τη μεταβίβαση οικοπέδων εκτός σχεδίου. Οι ανατιμήσεις στα εκτός σχεδίου οικόπεδα θα ρίξουν ακόμη περισσότερους Ελληνες στην «τσιμπίδα» του ΦΜΑΠ.

*«Σκληραίνουν» τα τεκμήρια από την 1/1/2011.

*Αυξάνονται τα έξοδα μεταβίβασης αντίστοιχα με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. *Αυξάνονται οι φόροι κληρονομιών και γονικών παροχών.

*Περισσότεροι Ελληνες θα πέσουν στην τσιμπίδα του ΦΜΑΠ, ενώ για τους ήδη υπόχρεους ο φόρος θα αυξηθεί ακόμη και πάνω από 100%.

*Ακριβότερη θα γίνει και η αγορά πρώτης κατοικίας, καθώς, εκτός από τους φόρους, θα «φουσκώσουν» και τα έξοδα για την απόκτησή της.

*Ερχονται περισσότεροι φόροι για τα εκτός σχεδίου κτίσματα, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προωθεί την ένταξη εκατοντάδων περιοχών στο σύστημα αντικειμενικών αξιών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki