Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Σύσκεψη για το ΕΣΠΑ στο Ηράκλειο

Συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης κ. Θανάση Καρούντζο είχε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη για έργα του Νομού που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και σε άλλα αναπτυξιακά προγράμματα.
Επίκεντρο της συνάντησης αποτέλεσαν τόσο τα έργα που εντάχθηκαν στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα «Κρήτη-Πράσινη Ανάπτυξη» όσο και τα οδικά έργα του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα ο δρόμος Γάζι - Κρουσώνας και ο συνδετήριος άξονας που συνδέει τους δρόμους Ηράκλειο- Βιάννος και Ηράκλειο - Χουδέτσι - Πύργος. Παράλληλα η κ. Σχοιναράκη και ο κ. Καρούντζος αναφέρθηκαν στο θέμα της μετάταξης των υπαλλήλων της Νομαρχίας Ηρακλείου στα πλαίσια της νέας αρχιτεκτονικής δομής της χώρας που προωθείται με το σχέδιο Καλλικράτης.
Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη ανέφερε: «Έχουν ενταχθεί δύο οδικοί άξονες για τους οποίους θα πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Θεωρώ ότι οι ρυθμοί των Υπηρεσιών θα πρέπει να είναι ταχύτεροι για να μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε τα έργα ως το φθινόπωρο. Είναι μεγάλη ανάγκη να ολοκληρωθεί ένα οδικό δίκτυο αναβαθμισμένο και ασφαλές για τους πολίτες. Εξίσου σημαντικές είναι και οι κτιριακές υποδομές. Έχουμε καταθέσει έργα ύψους 10.000.000€ για κτιριακές υποδομές σχολικών μονάδων, το επόμενο διάστημα θα εντάξουμε άλλα 10 και είναι σημαντικό το γεγονός ότι αρκετές νέες κτιριακές μονάδες θα παραδοθούν στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα νηπιαγωγεία για τα οποία υπάρχει μεγάλη ανάγκη στο Νομό και στην πόλη ιδιαίτερα.
Το δεύτερο θέμα που συζητήσαμε με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας είναι το θέμα των μετατάξεων των υπαλλήλων από τη Νομαρχία Ηρακλείου στο νέο πλέον θεσμό. Ένα θέμα πολύ σημαντικό και πολύ σοβαρό που έχει να κάνει με την πορεία των εργαζομένων την επόμενη μέρα. Οι ίδιοι θα πρέπει να γνωρίζουν που θα βρίσκονται για να νιώθουν ασφάλεια και να μπορούν απερίσπαστοι να συνεχίζουν τη δουλειά τους στον τομέα που βρίσκονται σήμερα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση με αυτό το αντικείμενο, για να δούμε πώς οι μετατάξεις γίνονται με τρόπο ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι υπάλληλοι στην υπηρεσιακή τους διαδρομή την επόμενη μέρα».

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki