Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η κρίση κτυπά και σε super market

Κινητικότητα στην αγορά σουπερ μαρκετ καθώς μεγάλοι όμιλιοι προχωρούν σε κινήσεςι είτε διαχείρισης των επιπτώσεων της κρίσης είτε σε επιλογές περαιτέρω συγκέντρωσης. Στα πλαίαια αυτά η πρώτη κίνηση ήταν η συγχώνευση της Καρφουρ -Μαρινοποπουλος με την DIA.

Παράλληλα αίτημα υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, η οποία πρόκειται να εκδικαστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κατέθεσε η Ατλάντικ Όπως τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, «η ενέργεια αυτή κρίνεται απαραίτητη για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας και της ευόδωσης των προσπαθειών που καταβάλλονται ώστε να συνεχιστεί αδιάλειπτα η λειτουργία της με στόχο τη μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση ρευστότητας ώστε να υλοποιηθεί το αναπτυξιακό της πρόγραμμα».

Επίσης την αποχώρησή της από την ελληνική αγορά φέρεται να δρομολογεί η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aldi, εξαιτίας προβλημάτων στην εφαρμογή του επενδυτικού της προγράμματος στη χώρα. Όπως γράφει σήμερα η «Ν», στόχος της εταιρείας είναι να αποεπενδύσει και να αποχωρήσει από την Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2010. Η ηγεσία του ομίλου βρίσκεται στη χώρα μας εδώ και τρεις ημέρες, ενώ η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε χθες τους εργαζομένους στη Θεσσαλονίκη. Όπως σημειώνουν πηγές της αγοράς, βασικός λόγος που οδήγησε την εταιρεία στην εν λόγω απόφαση είναι η αδυναμία εφαρμογής του επενδυτικού προγράμματος, το όποιο προέβλεπε μεταξύ άλλων τη δημιουργία 42 καταστημάτων μέχρι και το τέλος του 2009 - από 38 που αριθμεί σήμερα – και δύο logistic centers σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, εκ των οποίων η κατασκευή του δεύτερου δεν κατέστη δυνατή.

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki