Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η Shell πέρασε στη Motor Oil

Η Motor Oil (Hellas) Corinth Refineries S.A. και η Shell ανακοίνωσαν σήμερα την ολοκλήρωση της απόκτησης από την πρώτη των εμπορικών δραστηριοτήτων της Shell στην Ελλάδα και τη συμφωνία τους για τη συνέχιση της χρήσης του εμπορικού σήματος Shell στην Ελληνική αγορά.
Η συμφωνία αφορά στις δραστηριότητες της Shell στην Ελλάδα και ειδικότερα στους τομείς του δικτύου πρατηρίων, εμπορίας καυσίμων, ασφάλτου, χημικών, προμήθειας &  διανομής, υγραερίων (LPG), καθώς επίσης της συσκευασίας λιπαντικών. Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε € 245,6 εκατ. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η επωνυμία της Shell Hellas A.E. θα αλλάξει σε Coral A.E.
«Η απόφαση  να πουλήσουμε τις εμπορικές μας  δραστηριότητες στην Ελλάδα είναι απόρροια εκτενούς αναθεώρησης της στρατηγικής  μας», ανέφερε ο Επικεφαλής Εμπορίας της Shell κ. Mark Williams. «Η κίνηση αυτή εξυπηρετεί  το στόχο μας να απλοποιήσουμε το διεθνές χαρτοφυλάκιο των εμπορικών δραστηριοτήτων μας και να επικεντρωθούμε σε καθετοποιημένες δραστηριότητες μεγαλύτερης κλίμακας σε αναπτυσσόμενες αγορές», συμπλήρωσε.
Ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Motor Oil κ. Ιωάννης Βαρδινογιάννης δήλωσε: «Η εξαγορά της Shell στην Ελλάδα, κορυφαίας εταιρίας με ηγετική θέση στη χώρα μας και με διεθνώς αναγνωρίσιμο σήμα, αποτελεί για εμάς στρατηγική επιτυχία. Η Motor Oil, έχοντας ήδη ηγετικό ρόλο στον τομέα της διύλισης πετρελαίου, ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της και στην εμπορία καυσίμων και χημικών. Πλέον, ο Όμιλος της Motor Oil διαθέτει ένα διευρυμένο δίκτυο πρατηρίων και ευρεία γκάμα ποιοτικών προϊόντων, κάτι που μας επιτρέπει να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες και του πιο απαιτητικού Έλληνα καταναλωτή».
Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία ενός κοινού επιχειρηματικού σχήματος μεταξύ της Shell και της Motor Oil στον τομέα εμπορίας αεροπορικού καυσίμου υπό την επωνυμία “Shell & MOH Εμπορία Αεροπορικών Καυσίμων Α.Ε.”. Τόσο το δίκτυο Shell, το οποίο αριθμεί περίπου 700 πρατήρια υγρών καυσίμων, όσο και το νέο κοινοπρακτικό επιχειρηματικό σχήμα αεροπορικών καυσίμων, θα διατηρήσουν το εμπορικό σήμα Shell και τα προϊόντα Shell μέσω συμβάσεων άδειας χρήσης σημάτων. Οι δραστηριότητες στον τομέα υγραερίων (LPG) θα πραγματοποιούνται υπό τη νέα εταιρική επωνυμία Coral Gas A.E.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την παραπάνω συναλλαγή  στις 11 Ιουνίου 2010.

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki