Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΕΒΕΑ: δώστε μας τις πιστοποιήσεις επαγγελμάτων

Να αναλάβει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών το έργο της πιστοποίησης επαγγελμάτων στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πληροφορικής ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, με επιστολή που απέστειλε σήμερα στην υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι:
«Την 25.02.10 αναγγείλατε την έναρξη του διαλόγου για την συγκρότηση του Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων, το οποίο θα αντιστοιχεί με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (ΕQF).
Το Επιμελητήριό μας είχε ασχοληθεί με το θέμα αυτό όταν ήταν ακόμη στην προκαταρκτική του φάση και μάλιστα είχε συστήσει σχετική Ομάδα Εργασίας και είχε διατυπώσει σχετικές προτάσεις.
Μετά από έρευνα την οποία κάναμε, διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει στην χώρα μας κάποιο Επιμελητήριο ή Επαγγελματικός Σύλλογος που να ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τα Επαγγέλματα της Διοίκησης Επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και το Μάρκετινγκ. Υπάρχει βεβαίως το Οικονομικό Επιμελητήριο, το οποίο, όμως, όπως δείχνει και το όνομά του, ενδιαφέρεται κυρίως για τα Οικονομικά Επαγγέλματα (καθώς για αυτά του Λογιστού).
Εμείς, αντιθέτως, ενδιαφερόμαστε πάρα πολύ για τα Επαγγέλματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πληροφορικής, για τα οποία δεν υπάρχουν σήμερα Φορείς Πιστοποίησης. Για αυτό σας προτείνουμε να αναλάβουμε την πιστοποίηση των προσόντων που αντιστοιχούν σε αυτά.
Θυμίζουμε ότι, το Επιμελητήριό μας είχε εκπονήσει στο παρελθόν ένα ολόκληρο Πρόγραμμα Πιστοποίησης σε αυτούς τους τομείς καθώς και σε εκείνον της Λογιστικής, το οποίο είναι πρόδρομος των σημερινών δικών σας ενεργειών. Σημειώνουμε, τέλος, ότι για αυτόν το σκοπό θα δημιουργήσουμε τις απαραίτητες Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας, ενώ θα εκπονήσουμε και τις σχετικές μελέτες.
Σημειώνουμε, ότι τα προσόντα αυτά σε διάφορα επίπεδα, δεν τα αποκτούν μόνο όσοι έχουν σπουδάσει σε σχετικές σχολές Ανώτατες ή και άλλων επιπέδων αλλά και άτομα που έχουν σπουδάσει άλλα αντικείμενα ή και δεν έχουν σπουδάσει καθόλου αλλά έχουν σημαντική σχετική εμπειρία.
Αυτήν την εμπειρία και την συνάφειά της με κάθε επίπεδο διοικητικών προσόντων μπορούν να βεβαιώνουν με ελεγχόμενο τρόπο τα μέλη μας.
Ελπίζουμε ότι θα δεχτείτε  την πρότασή μας, που είναι σημαντική για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων όλης της χώρας».

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki