Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πρόστιμα για βενζινοπώλες

Με πρόστιμα έως 10.000 ευρώ απειλεί το υπουργείο Οικονομίας τους πρατηριούχους που δεν δηλώνουν τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα του που ενημερώνει τους καταναλωτές για τις τιμές των καυσίμων (www.fuelprices.gr).
Σύμφωνα με Αγορανομική Διάταξη που υπέγραψε η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κα. Λούκα  Κατσέλη οι πρατηριούχοι που δεν έχουν δυνατότητα ενημέρωσης για τις αλλαγές των τιμών μέσω διαδικτύου ή SMS παρέχεται η δυνατότητα να το κάνουν μέσω της νομαρχίας.
Η Αγορανομική προβλέπει ακόμη ότι «απαγορεύεται  η ύπαρξη άλλης/ων πινακίδας/ων στην/ις οποία/ες θα αναγράφονται για οποιοδήποτε λόγο διαφορετικές τιμές λιανικής πώλησης των ειδών υγρών καυσίμων. Οποιαδήποτε πρόσκαιρη ή διαρκής ενέργεια με σκοπό την προώθηση των πωλήσεων θα γνωστοποιείται με ανεξάρτητη πινακίδα με περιγραφή της παροχής χωρίς αποτίμηση».
Οι ποινές για τους παραβάτες είναι:
1. Χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, για μη καταχώριση των στοιχείων του πρατηρίου (Επωνυμία ,Δ/νση κ.τ.λ), στον δικτυακό τόπο www.fuelprices.gr.
2. 1.000 ευρώ για κάθε είδος υγρού  καυσίμου, για μη καταχώρηση οποιασδήποτε αλλαγής της/ων τιμής/ων λιανικής πώλησης στον δικτυακό τόπο www.fuelprices.gr.
3. 1.000 ευρώ, για μη αναγραφή κατά την προβλεπομένη σειρά στην αναρτημένη πινακίδα των ειδών υγρών  καυσίμων.
4. 1.000 ευρώ, για ύπαρξη και αναγραφή σε άλλη/ες πινακίδα/ες  διαφορετικών τιμών λιανικής πώλησης των ειδών  των υγρών καυσίμων

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki