Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Επενδύσεις 340 εκατ. στον αναπτυξιακό

Επενδυτικά σχέδια ύψους 341.213.172 ευρώ εγκρίθηκαν από  την Κεντρική Γνωμοδοτική Επιτροπή του αναπτυξιακού νόμου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Τα νέα σχέδια αφορούν σε επενδύσεις στη μεταποίηση, στον τουρισμό,  στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στον πρωτογενή τομέα. Περιλαμβάνουν 30 ολοκληρώσεις επενδυτικών προγραμμάτων και 38 καινούριες υπαγωγές, που προβλέπεται να δημιουργήσουν 394 νέες θέσεις εργασίας. Το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης θα ανέλθει στο ποσό των 152.923.689 ευρώ.
Τα ποσά αυτά προστίθενται στα ποσά που εκταμιεύονται για τη χρηματοδότηση έργων, που είχαν υπαχθεί στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο και έχουν εγκριθεί από την Κεντρική Γνωμοδοτική Επιτροπή.
Τους τελευταίους  πέντε μήνες έχουν διοχετευθεί  στην αγορά περίπου 500 εκ. ευρώ για  την αποπληρωμή οφειλών προς επιχειρήσεις που είχαν υπαχθεί στον προηγούμενο  αναπτυξιακό νόμο και είχαν ολοκληρώσει  τα επενδυτικά τους σχέδια. Μέχρι το τέλος  του 2010 θα αποπληρωθούν ακόμη 700 εκ. ευρώ.

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki