Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δάνειο 400 εκατ. για το διϋλιστήριο Ελευσίνας

Δάνειο ύψους 400 εκατ. ευρώ χορηγεί η Ευρωπαϊκή  Τράπεζα Επενδύσεων στα Ελληνικά Πετρέλαια για την αναβάθμιση του διυλιστηρίου της Ελευσίνας (πρώην Πετρόλα). Οι σχετικές δανειακές συμβάσεις υπεγράφησαν ήδη από τον κ. Πλούταρχο Σακελλάρη, αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ και τους κ.κ. Γιάννη Κωστόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο, και Ανδρέα Σιάμιση, Γενικό Διευθυντή Οικονομικών του Ομίλου των ΕΛΠΕ.
Κατά την  τελετή υπογραφής ο κ. Σακελλάρης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η ΕΤΕπ αυξάνει σημαντικά τις χρηματοδοτήσεις προκειμένου να μετριάσει τον αντίκτυπο της κρίσης για την ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία. Ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ κ. Τάσος Γιαννίτσης, ανέφερε  ότι η επένδυση στο διϋλιστήριο της Ελευσίνας ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, παράγει καλύτερα και φιλικότερα προϊόντα για το περιβάλλον, μειώνει τις εισαγωγές και αυξάνει τις εξαγωγές, και βελτιώνει σημαντικά τις περιβαλλοντικές επιδόσεις του διυλιστηρίου». Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.
Στον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα, η ΕΤΕπ έχει χρηματοδοτήσει μεταξύ άλλων τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της ΔΕΗ, επενδύσεις στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, τον αγωγό αγωγού αερίου Κομοτηνή - Αλεξανδρούπολη – Κήποι Έβρου, κ.α.

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki