Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Διαγωνισμός για το συνεδριακό

Δημοσιεύθηκε ο διαγωνισμός για τη «Ζώνης Ανάπλασης ΙΙΙ» του Φαλήρου, που προβλέπει τη μετατροπή του κλειστού γυμναστηρίου Τάε Κβον Ντο σε συνεδριακό κέντρο. Αναθέτουσα αρχή είναι η «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε». Ο διαγωνισμός προβλέπει ότι τα Ολυμπιακά Ακίνητα θα εξασφαλίσουν μέρος των απαιτούμενων πόρων για την κατασκευή του έργου και το Δημόσιο θα εισπράττει σε ετήσια βάση αντάλλαγμα από τον φορέα εκμετάλλευσής του. Το ύψος του ανταλλάγματος θα αποτελέσει κριτήριο ανάθεσης του διαγωνισμούμ ενώ το ύψος και ο τρόπςο συνεισφοράς του Δημοσίου θα καθοριστεί στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού Το έργο Εκτός από το συνδριακό κέντρο και τον περιβάλλοντα χώρο, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει επίσης την Πλατεία Νερού με τα κτίρια εξυπηρέτησής της, τμήμα της "Εσπλανάδας" στην κατάληξη της λεωφόρου Ποσειδώνος και τμήμα της παραλιακής ζώνης που ως σήμερα παραμένει αδιαμόρφωτη. Τα κριτήρια για τη συμμετοχή Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα πρέπει:

• Να περιλαμβάνουν στο υποψήφιο σχήμα ή να συνεργάζονται με πρόσωπα με αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και εκθέσεων και τη διαχείριση συνεδριακών κέντρων, καθώς και τη μελέτη αντίστοιχων εγκαταστάσεων.

• Να πληρούν κριτήρια χρηματοοικονομικής επάρκειας μεταξύ των οποίων ίδια κεφάλαια άνω των 40 εκατ. ευρώ

• Να έχουν συνάψει και να υλοποιούν συμβάσεις παραχώρησης/ΣΔΙΤ αξίας άνω των 30 εκατ. ευρώ

Οι μελετητές, να έχουν εκπονήσει μελέτη έργου που να συμπεριλαμβάνει υποδομές συνεδριακού κέντρου (ξενοδοχείο, πολιτιστικό κέντρο, κ.λπ.) δυναμικότητας της κύριας αίθουσας τουλάχιστον 1.000 θέσεων Ο εταιρείες που θα αναλάβουν την εκμετάλλευση του συνεδριακού κέντρου να έχουν ετήσιο τζίρο της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ, καθώς και να είναι υπεύθυνες διαχείρισης συνεδριακού κέντρου δυναμικότητας της κύριας συνεδριακής αίθουσας τουλάχιστον 1.500 ατόμων, για χρονικό διάστημα τριών ετών. Οι εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων και εκθέσεων να έχουν τζίρο της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ, καθώς και σχετική εμπειρία με διοργάνωση τουλάχιστον 5 συνεδρίων μεγαλυτέρων των 1500 ατόμων και 5 εκθέσεων μεγαλυτέρων των 150 εκθετών αθροιστικά τα τελευταία τρία χρόνια. Τα ειδικά προσόντα των φορέων που θα αναλάβουν την κατασκευή και την τεχνική διαχείριση των εγκαταστάσεων θα προσδιοριστούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki