Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ξενοδοχεία με πωλητήριο

Περισσότερα απο 900 ξενοδοχεία σε ολοκληρη την Ελλάδα έχουν βάλει πωλητήριο ενώ δεν αποκλείεται τους επόμενους μηνες η λίστα αυτή να εμπλουτιστεί και με μερικές δεκάδες ακόμα.

Πρόκειται για ξενοδοχειακές μονάδες που είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα εξυπηρέτησης του δανεισμού τους είτε χρειάζονται σημαντικές επενδύσεις ανακαίνισης που δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση τους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η λίστα περιλαμβάνει και ξενοδοχεία που βρίσκονται στην ΑΘήνα.

Στην πρωτεύουσα σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και κεντρικά ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν προβλήματα στην συνέχιση των εργασιών τους λόγω υψηλού λειτουργικού κόστους. Ενδεικτικές είναι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σύμφωνα με τις οποίες η εταιρία που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο «Εσπέρια» στην οδό Σταδίου, εξετάζει το ενδεχόμενο διακοπής της συνεργασίας λόγω υψηλού ενοικίου. Σημειώνεται ότι ιδιοκτήτης του κτιρίου είναι ασφαλιστικό ταμείο. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετώπισε και η εταιρία που διαχειρίζονταν το ξενοδοχείο «Κάνιγγος 21» στην Αθήνα. Προάγγελος των εξελίξεων θα πρέπει να θεωρηθεί το γεγονός ότι την φετεινή τουριστική σαιζόν πολλά ξενοδοχεία που βρίσκονται σε προορισμούς υψηλής προβολής είτε δεν λειτούργησαν καθόλου, είτε δεν λειτούργησαν ολόκληρη την σαιζόν είτε διέκοψαν την λειτουργία τους λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων επικαλούμενος στοιχεία της ICAP διαπιστώνει δραματική επιδείνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων το 2009, εκτιμώντας ότι τα αποτελέσματα το 2010 θα είναι ακόμη χειρότερο. Τα στοιχεία αποτυπώνουν αύξηση ζημιών πέρυσι σε σχέση με το 2008 έως 326% για τα ξενοδοχεία 4 αστέρων.

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki