Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το ΚΑΠΕ στην Ιορδανία

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), αναδείχθηκε Ανάδοχος Έργου Αναπτυξιακής Βοήθειας, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Προγράμματος EuropeAid. Ο τίτλος του έργου είναι «Μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα αιολικής ενέργειας και ηλιακών θερμικών συστημάτων για ηλεκτροπαραγωγή» και θα υλοποιηθεί από κοινού με το ερευνητικό ινστιτούτο «Fraunhofer Institut für Solare Energiesysteme (ISE)», που εδρεύει στην Γερμανία.
Η ανάθεση του έργου προήλθε μέσα από διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου η πρόταση των ΚΑΠΕ - Fraunhofer ISE επικράτησε έναντι άλλων εταιρικών σχημάτων. 
Το αντικείμενο του έργου έχει ως στόχο την παροχή αναπτυξιακής και τεχνικής βοήθειας στο Εθνικό Ενεργειακό Κέντρο της Ιορδανίας, που αποτελεί έναν αντίστοιχο φορέα του ΚΑΠΕ, ώστε να κατασκευαστούν δύο πιλοτικά έργα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (έργο αιολικής ενέργειας και έργο με συγκεντρωτικό ηλιακό σύστημα - Concentrated Solar Power / CSP), καθώς και να κατασκευαστούν και να εξοπλισθούν τα αντίστοιχα εργαστήρια μετρήσεων και πιστοποίησης ανεμογεννητριών και συγκεντρωτικών ηλιακών συστημάτων.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.600.000€ και θα χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό 100% από το EuropeAid. Συντονιστής του έργου είναι το Fraunhofer ISE, ενώ το ΚΑΠΕ θα υλοποιήσει ποσοστό 65% του φυσικού αντικείμενου του έργου και θα χρηματοδοτηθεί με το ίδιο ποσοστό του προϋπολογισμού. Η διάρκεια του έργου είναι τρία χρόνια.
Σημειώνεται ότι το ΚΑΠΕ έχει προχωρήσει από το 2007 στην υλοποίηση δύο αναπτυξιακών έργων μεταφοράς τεχνογνωσίας και ανάπτυξης ανθρωπίνου δυναμικού στην Ιορδανία. 
Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ενισχύσει την ελληνική επιχειρηματικότητα και την επιτυχημένη δραστηριοποίηση αυτής στην Ιορδανία, μέσω της μεταφοράς ελληνικής τεχνογνωσίας και τεχνολογίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki