Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι βιοτέχνες για την περαίωση

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας θεωρεί αναγκαία την αποδέσμευση των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα εκείνων που δεν βαρύνονται με φορολογικές παραβάσεις, από εκκρεμότητες του παρελθόντος και αυτό έχει υποστηρίξει και στις επιτροπές που επεξεργάστηκαν τα θέματα του φορολογικού νομοσχεδίου.
Οι επιχειρήσεις, τονίζει το ΒΕΑ σε σχετική ανακοίνωση, δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται, να παραμένουν δέσμιες των φορολογικών αρχών, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Στη κατεύθυνση αυτή η συγκεκριμένη περαίωση όπως προτείνεται (με καταστροφή βιβλίων) πιστεύουμε ότι θα απαλλάξει τις επιχειρήσεις από το βάρος του φορολογικού τους παρελθόντος και θα βοηθήσει στην καλλιέργεια μιας νέας φορολογικής αντίληψης για τις σχέσεις κράτους-φορολογούμενης επιχείρησης.
Σημειώνεται πάντως ότι οι μέχρι σήμερα επαναλαμβανόμενες ρυθμίσεις περαίωσης, έχουν λειτουργήσει εις βάρος της φορολογικής συνέπειας των επιχειρήσεων η οποία πρέπει με κάποιο τρόπο να επιβραβεύεται.
Ως εκ τούτου η περαίωση, θα πρέπει να πάψει να αποτελεί λύση ταμειακού αδιεξόδου για την κυβέρνηση ώστε να εμπεδωθεί μία νέα φορολογική αντίληψη  που επιδιώκεται από τους ασκούντες φορολογική πολιτική.

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki