Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ο ΣΒΑΠ για τις εξαγγελίες Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Η απελευθέρωση της οικονομίας, από και προς κάθε κατεύθυνση με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, ισχύος μιας 10ετίας τουλάχιστον, είναι  μονόδρομος για την ανάπτυξη, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, αναφερόμενος στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ.
Ο κ. Μαθιός πρόσθεσε ακόμη ότι οι συνεχείς τροποποιήσεις και συμπληρώσεις του φορολογικού καθεστώτος προκαλούν σύγχυση στην επιχειρηματική αγορά και στους επενδυτές που δεν προσβλέπουν πλέον σε άλλα κίνητρα, εκτός από μια αναπτυξιακής λογικής  φορολογία των κερδών που ως γνωστόν αποτελούν και τα βασικά κεφάλαια για νέες επενδύσεις. Ας μην ξεχνάμε, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ, τον υψηλό φορολογικό συντελεστή 45%, σε συνδυασμό με την μεγάλη γραφειοκρατία που επικρατεί στη χώρα και οδηγεί σε αναμονή 2-3 ετών για την ολοκλήρωση των αδειών που χρειάζονται ακόμη και για μια απλή επένδυση.  Πρόκειται για αντικίνητρα που οδηγούν και τους σημερινούς επιχειρηματίες σε αναζήτηση χωρών με επενδυτικές ευκαιρίες.
Ο κ. Μαθιός χαρακτήρισε, τέλος, θετική  την προσπάθεια της κυβέρνησης για συντονισμό και προώθηση των επενδύσεων, μέσα από συγκεκριμένους μηχανισμούς και υπογράμμισε, ότι τις πρωτοβουλίες αυτές θα πρέπει να ενισχύσουν  και ορισμένα μέτρα που μπορούν να επαναφέρουν την ρευστότητα στην αγορά, όπως θα ήταν η καταβολή των  οφειλομένων του Δημοσίου από ΦΠΑ και επιδοτήσεις.

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki