Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΕΝΦΙΑ: Άνθρακες ο θησαυρός

Η   μείωση του ΕΝΦΙΑ  δεν θα είναι οριζόντια για όλους τους ιδιοκτήτες. Άλλοι θα δουν τον φετινό λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ μικρότερο  κατά 10% ή 15% σε σχέση με το 2019, ενώ για άλλους η μείωση θα είναι μικρότερη, της τάξης του 5%. Οι αυξήσεις, μεσοσταθμικά, κινούνται γύρω στο 20%.

 

Υπενθυμίζεται πως έως τα μέσα Μαρτίου οι εκτιμητές θα πρέπει να έχουν διαμορφώσει τις νέες αντικειμενικές αξίες για το σύνολο της χώρας.

Ο φετινός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι μικρότερος για τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητα σε περιοχές όπου η τιμή ζώνης είτε θα παραμείνει αμετάβλητη, είτε θα μειωθεί, είτε θα αυξηθεί, αλλά το ποσοστό της αύξησης δεν θα προκαλέσει αλλαγή στον συντελεστή υπολογισμού του φόρου.Για όλες αυτές τις κατηγορίες, τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένα κατά μέσο όρο 8%.

 

Μεγαλύτερο φόρο θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα σε περιοχές όπου οι αντικειμενικές αξίες θα κάνουν άλμα πάνω από 30%-40%. Η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ θα αντισταθμιστεί από τη μεταβολή που θα υπάρξει στον συντελεστή υπολογισμού του φόρου.

 

Ανατροπές στη φορολογική τους επιβάρυνση θα διαπιστώσουν οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα τα οποία βρίσκονται σε 2.900 περιοχές, οι οποίες μπαίνουν για πρώτη φορά στο σύστημα του αντικειμενικών αξιών. Στο «μικροσκόπιο» της ειδικής ομάδας εργασίας του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται ήδη τα ακριβά νησιά των Κυκλάδων (Μύκονος, Σαντορίνη, Ανδρος, Πάρος) όπου βίλες πωλούνται σε τιμές που... βγάζουν μάτι, αλλά ο ΕΝΦΙΑ είναι ελάχιστος.

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki