Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Σπίτι : Οικονομικές λύσεις για καλύτερο περιβάλλον

Δεν είναι μόνο για να διακοσμήσουν εσωτερικούς χώρους, αλλά περιορίζοντας τη μόλυνση του εσωτερικού αέρα συνεισφέρουν στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Μιλαμε για το πάπυρος και το μπαμπού αλλά μπορεί να ομορφαίνουν τη ζωή σας στο σπίτι.

Πάπυρος ( Cyperus papyrus): ο πάπυρος λόγω της καταγωγής του ( ημιτροπικά και τροπικά κλίματα), προτιμά μέρη ηλιόλουστα ή ημισκιερά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κυρίως σε σημεία με πολλή υγρασία όπως το μπάνιο. Φύεται σε μέρη με υψηλή υγρασία και δε φημίζετε για την αντοχή του στο κρύο. Αναπτύσσετε από ξυλώδη ριζώματα απ’όπου εκφύονται δέσμες βλαστών οι οποίοι φέρουν στην κορυφή τους συστάδα λεπτών πράσινων λωρίδων. Τα λουλούδια που εμφανίζονται στην άκρη τους, στο τέλος του καλοκαιριού, έχουν χρώμα καφετί και στη συνέχεια μετασχηματίζονται σε καφέ καρπούς.

Διάσταση: φτάνει τα δύο μέτρα.

Πότισμα: θέλει συχνό και πλούσιο πότισμα. Το χώμα του να είναι πάντα υγρό.

Λίπανση: γίνεται την Άνοιξη με υγρό πλήρες λίπασμα.

ΜΠΑΜΠΟΥ (Lucky bamboo): το συγκεκριμένο φυτό έχει πράσινα γυαλιστερά και μυτερά φύλλα με στελέχη ευθυτενή, εκτός αν έχουν υποστεί συγκεκριμένη επεξεργασία προκειμένου να αποκτήσουν το σπειροειδές σχήμα με το οποίο τα βρίσκουμε στην αγορά. Μπορεί να ζήσει σε διάφορα σημεία του σπιτιού, αλλά πάντα να αποφεύγετε η άμεση έκθεση στο ηλιακό φως. Καλό θα ήταν να τοποθετείτε σε σημεία ζεστά.

ΠΟΤΙΣΜΑ: αλλάζουμε το νερό κάθε 10 μέρες και καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε απιονισμένο ή εμφιαλωμένο αφού το νερό της βρύσης περιέχει χλώριο και άλατα. ΛΙΠΑΝΣΗ: γίνετε μία φορά το μήνα με ένα πλήρες υγρό λίπασμα, αραιωμένο σε διπλή δοσολογία απ’ ότι συνιστάτε.

ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ: ιδιαιτέρα ανθεκτικό.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki