Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κρυμμένες ευκαιρίες

Ποιά είναι η πιο προβληματική επένδυση σε ακίνητα σήμερα; Η αγορά βιομηχανικών και βιοτεχνικών κτιρίων θα απαντούσαν οι ειδικοί της αγοράς και μάλλον θα είχαν δίκιο αφού οι εμπορικές αξίες είναι χαμηλότερες έως και 80% απο τις αντικειμενικές ενώ το ενδιαφέρον για μίσθωση είναι μηδενικό και οι προοπτικές για επενδύσεις ακόμα πιο αχνές. Όμως εκεί υπάρχουν κρυμμένες ευκαιρίες.

Ας πιάσουμε λοιπον τα πράγματα απο την αρχή. Σε εκτός Αθηνών περιοχές σε περιοχές χαρακτηρισιμένες ως βιομηχανικές ζώνες οι προοπτικές σήμερα είναι περιορισμένες ακόμα και αν η αγορά γίνεται για την γη. Αιτία; Ο αυστηρός καθορισμός των χρήσεων. Αυτό το μειονέκτημα για βιομηχανικά και βιοτεχνικά κτίρια που βρίσκονται εντός του αστικών περιοχών μπορεί υπο προϋποθέσεις να μετατραπεί σε πλεονέκτημα . Πως; αλλάζοντας την χρήση του ακινήτου σε γραφεία ή χώρο καταστημάτων ή ακόμα και σε κατοικία. Ήδη ένα πολύ γνωστό κτίριο που βρίσκεται στην Νέα Ιωνία της Αθήνας πουλήθηκε ως κτίριο γραφείων ενώ η αρχική του χρήση ήταν εργοστάσιο. Κλειδί λοιπόν για την αξιοποίηση είναι καταρχή η αλλαγή χρήσης.

Εκεί όμως χρειάζεται προσεκτική επιλογή για να μη μπλέξετε με το υπουργείο Πολιτισμού αφού κάποια απο τα παλιά εργοστάσια που βρίσκονται σε αστικές περιοχές είναι πιθανόν να χαρακτηριστούν ως βιομηχανικά μουσεία μετά απο παρεμβάσεις των τοπικών κοινωνιών. Το κτίριο της Κολουμπια στον Περισσό είναι ένα καλό παράδειγμα ταλαιπωρίας για τον ιδιοκτήτη. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι ο καθορισμός των πιθανών νέων χρήσεων και σε αυτό θα σας καθοδηγήσει η σύνθεση της ζήτησης και ο χαρακτήρας της περιοχής. Για παράδειγμα στον Βοτανικό η χρήση των γραφείων μπορεί να αποδεικτεί ασύμφορη ενώ είναι πιο ελκυστική η προοπτική των loft.

Πρέπει να ξέρετε ότι στο εξωτερικό είναι πλέον πολύ συνηθισμένο φαινόμενο η αλλαγή χρήσεων απο μικρά κτίρια έως ολόκληρες βιομηχανικές ζώνες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki