Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΕΒΕΑ, εξαγωγείς κατά της απεργίας των φορτηγών

Σε μία περίοδο που η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό πλήττεται από συνεχή αρνητικά δημοσιεύματα, ενέργειες όπως η απεργία των ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, υποβαθμίζουν περαιτέρω το ελληνικό brand name σε διεθνές επίπεδο. Σήμερα, η χώρα μας πάσχει από αρνητική αναγνωρισιμότητα, γεγονός που έχει ήδη στοιχίσει τα μέγιστα στους Έλληνες εξαγωγείς, που προσπαθούν να στραφούν «προς τα έξω», καθώς η αγορά στην Ελλάδα βαθμιαία συρρικνώνεται, λόγω των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.
Θα πρέπει όλοι μαζί να γίνουμε αρωγοί σε μια προσπάθεια να περιορισθούν οι επιπτώσεις από την αρνητική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ο ΣΕΒΕ τονίζει ότι η δυσμενής οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει νέα προβλήματα στην οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα, που θα επιδεινώσουν τη σοβαρότατη  κρίση και θα αυξήσουν την απειλή του κλεισίματος επιχειρήσεων και της μείωσης της απασχόλησης.
Καλεί τα εμπλεκόμενα μέρη, αφενός τους ιδιοκτήτες Φορτηγών Αυτοκινήτων και Βυτιοφόρων ΔΧ να επιδείξουν σύνεση, ψυχραιμία και κατανόηση σε αυτή την περίοδο κρίσης και να αναστείλουν την εξαγγελθείσα απεργία και, αφετέρου, το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναζήτηση αμοιβαία αποδεκτών και αποτελεσματικών λύσεων.
Να πρυτανεύσει η λογική ζήτησε για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος. Σε δηλώσεις του για την απεργιακή κινητοποίηση των ΔΧ Φορτηγών επεσήμανε:
«Όταν πριν από λίγο χρονικό διάστημα είχε συνταχθεί ένα σχέδιο νόμου κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης το οποίο στην ουσία έκλεινε ακόμα περισσότερο το ήδη κλειστό επάγγελμα, θριαμβολογούσαν στους διαδρόμους των υπουργείων εις βάρος της ελεύθερης αγοράς.
Σήμερα που το υπουργείο υποδομών δείχνει να έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μια ουσιαστική μεταρρύθμιση με το άνοιγμα του επαγγέλματος, η συντεχνία των ΔΧ Φορτηγών αποφασίζουν να στραγγίξουν την αγορά δημιουργώντας προβλήματα τόσο στην μεταφορά εμπορευμάτων όσο και στη διακίνηση τουριστών με την έλλειψη καυσίμων που θα δημιουργήσει η απεργιακή κινητοποίηση.
Το ΕΒΕΑ συνεχίζει να εμμένει στις πάγιες θέσεις του προτείνοντας τη μείωση του κόστους απόκτησης αδείας στο ελάχιστο, προσαρμογή για χώρους στάθμευσης στα ελάχιστα ισχύοντα των χωρών της Ε.Ε., παροχή κινήτρων για την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων, επιβολή τελών κυκλοφορίας με κλιμακωτή τιμολόγηση στα παλαιότερα οχήματα.
Για πολλοστή φορά ζητώ να πρυτανεύσει λογική και οι λίγοι εναπομείναντες εκπρόσωποι ενός απαξιωμένου οικονομικού μοντέλου, να κατανοήσουν ότι οι εποχές, είτε το θέλουν είτε όχι έχουν αλλάξει».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki